Artist´s Proof door Daniëlle van Ark - Kunst Exposities - Hello Amsterdam
Danielle van Ark Foam

18

Oct
PUBLICATIE DATUM: 03-05-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Centrum

Artist´s Proof door Daniëlle van Ark

Nu in photography museum FOAM


Tijdens de expositie Artist’s Proof van Daniëlle van Ark in Foam speelt de rol van fotografie een centrale rol. Niet alleen vanwege het medium dat in de expositie wordt gebruikt, maar ook omdat de ontwikkeling van de kunstvorm eindeloos boeiend in de ogen van Van Ark. Het is ooit begonnen als iets kostbaars, maar het is een vluchtige kunstvorm geworden. Iedereen kan tegenwoordig snelle plaatjes schieten waardoor het moment, de emotie en de waarde vaak een stuk lager liggen dan bij foto’s die in de 19e eeuw genomen werden.

Meer over de expositie

Met de onvermijdelijke veranderende perceptie van fotografie, is er ook altijd iemand die waarde ziet in iets wat anderen als reproduceerbaar en vergankelijk zien. Van Ark wandelde struinde over verschillende markten om oude fotoarchieven te vinden en gebruikte deze oude afbeeldingen om nieuwe te maken.

Artists Proof bevat haar recente werk, al deze beelden hebben één ding gemeen; de fluctuerende betekenis en waarde van de foto als een reproduceerbare kunstvorm. Naast haar meest recente werk, ontwikkelde ze ook een speciale installatie voor FOAM die een deel van haar oudere werk bevat.
What people say about Artist´s Proof door Daniëlle van Ark

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

Foam Photography Museum

Adres

Keizersgracht 609,

Start Datum

20 April 2018 (Dit evenement is voorbij)

Eind Datum

10 June 2018 (Dit evenement is voorbij)

Web

www.foam.orgLocatie informatieFoam Photography Museum

Ondek Amsterdam

Foam is een internationaal gerenommeerd museum dat alle genres van fotografie tentoonstelt in een prachtige omgeving aan de Amsterdamse Keizersgracht. Het toont niet alleen een breed scala aan werken, maar fungeert ook als een creatief centrum waar fotografen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen deelnemen aan fora en symposia. Het museum heeft de afgelopen jaren enkele …

Lees meer over Foam Photography MuseumStadsdeelCentrum

Ondek Amsterdam

Wil je weten wat het centrum van Amsterdam naast de grachten en Rosse buurt nog meer biedt? Laat Hello Amsterdam je stadsgids zijn en je ontdekt het.

Explore Centrum