Boris Chouvellon & Mengzhi Zheng at the Merchant House | Expositions
Mengzhi Zheng
The Merchant House

19

Sep
PUBLICATIE DATUM: 24-04-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Centrum

Boris Chouvellon & Mengzhi Zheng at the Merchant House

Making Things Happen: Young Artists in Dialogue III


Boris Chouvellon & Mengzhi Zhen hebben een nieuwe expositie in The Merchant House genaamd Making Things Happen: Young Artists in Dialogue III. Met deze laatste samenwerking komen de Making Things Happen-exposities tot een einde. Het is de derde samenwerking tussen jonge Franse kunstenaars die geografie, kunsteducatie en hun positie als artiest delen.

Meer over dingen Making Things Happen met Boris Chouvellon & Mengzhi Zheng

Tijdens deze editie van Making Things Happen is het artwork verrassend letterlijk en disruptive. Beide kunstenaars werken met sculpturen en vervagen het onderscheid tussen beeld en constructie. Beide kunstenaars werken met verwijzingen naar ons stedelijk leven en impulsen die we allemaal hebben als een verstedelijkte soort. De expositie prikkelt de bezoeker, door de opzet komen verschillende vragen in je opborrelen. Is er een verband tussen de kunstwerken, en als dat verband er is wat is het dan precies?

Over de artiesten

Boris Chouvellon (1980) begon erkenning te krijgen na zijn studie. Direct na zijn afstuderen begon hij zijn werk regelmatig te exposeren en werd hij in 2015 benoemd tot Lauréat du Patio van het Maison Rouge in Parijs,  sindsdien heeft hij belangrijke museumresidenties gehad. Zijn werk bestaat voornamelijk uit restafval en verval van werk en vrije tijd. Hiermee maakt hij sculpturen die samenwerken met fotografie en video op de kunst verder uit te diepen.

Mengzhi Zheng (1983) had tijdens zijn studie al een doorbraak als kunstenaar. Zijn werk werd getoond in solo- en tentoonstellingsprogramma’s waaronder de biënnales van Lyon, 2015 en Orléans, Architecture 2018. Zijn belangrijkste oeuvre bestaat voornamelijk uit wand-gemonteerde schaalmodellen die je een gewichtloos gevoel geven.
What people say about Boris Chouvellon & Mengzhi Zheng at the Merchant House

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

The Merchant House

Adres

Herengracht 254, Amsterdam

Start Datum

20 April 2018 (Dit evenement is voorbij)

Eind Datum

08 July 2018 (Dit evenement is voorbij)

Web

www.merchanthouse.nl/
StadsdeelCentrum

Ondek Amsterdam

Wil je weten wat het centrum van Amsterdam naast de grachten en Rosse buurt nog meer biedt? Laat Hello Amsterdam je stadsgids zijn en je ontdekt het.

Explore Centrum


Suggesties

2

Body Worlds

Ontdek het Menselijk Lichaam

Beleef een spannende reis door het menselijk lichaam bij Body Worlds Amsterdam. Deze tentoonstelling toont je de unieke plastinatie van lichamen, die je een bijzonder kijkje geven in onszelf als mens. Je leert er van alles over onze anatomie en hoe ons lichaam werkt op een manier die je nog nooit eerder zag. De originele …

Lees meer over Body Worlds


1

De Bijenkorf

Warenhuis luxe merken en goederen

Een bezoek aan Amsterdam is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan De Bijenkorf, het bekendste warenhuis van de stad. Hier vind je vijf verdiepingen vol met luxe kledingmerken, accessoires, beauty producten, schoenen en culinaire hoogstandjes. Hier vind je sowieso een bijzonder cadeau voor jezelf of voor een ander. Ook worden hier de meest exclusieve …

Lees meer over De Bijenkorf
Madame Tussauds

Ondek Amsterdam

Neem een kijkje in de wondere wereld van Madame Tussauds en geniet van verrassende ontmoetingen met beroemde artiesten, royalty’s, filmsterren en nog veel meer. De collectie wassenbeelden van Madame Tussauds is absoluut een must-visit voor jong en oud. Over Madame Tussauds Amsterdam De afgelopen tweehonderd jaar hebben miljoenen mensen de wondere wereld van dit wassenbeeldenmuseum …

Lees meer over Madame Tussauds