Classic Beauties in de Hermitage - Kunst Exposities - Hello Amsterdam
Hermitage Classic Beauties

19

Sep
PUBLICATIE DATUM: 30-06-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Oost

Classic Beauties Exposition

Tentoonstelling Classic Beauties. Kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw.


De Hermitage heeft een nieuwe tentoonstelling genaamd “Classic Beauties. Kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18e eeuw.” Deze expositie vertelt het verhaal van kunstenaars en reizigers in Italië en de schoonheidsnormen van de 18e eeuw. Rome was populair in deze tijd, voornamelijk in de tweede helft van de 18e eeuw. Kunstenaars uit heel Europa stroomden naar de stad voor inspiratie of om de archeologische vondsten te zien. Het was een interessante tijd op veel gebieden, in de architectuur kwamen moderne vormen in de mode, in de beeldende kunst ontwikkelde een nieuwe sensuele stijl: een naakte, goddelijke schoonheid, zelfs meer gedurfd dan dat van de Grieken en Romeinen. Het Neoclassicisme was geboren.

Hermitage Exposition Classic Beauties in the Hermitage

Speciale audiotour voor klassieke schoonheden

Bezoekers ontvangen een speciale audiotour met drie thema’s: muziek, mythologie en hoogtepunten. Klassieke muziek DJ Von Rosenthal maakte een soundtrack voor Classic Beauties. Hij creëert een romantische sfeer waarin de muziek de diepere, sensuele onderlaag een extra dimensie geeft aan het prachtige werk van onder andere Canova, Mengs en Kauffmann. Deze mooie audiotour is inbegrepen in de ticketprijs.

Classic Beauties Exposition
What people say about Classic Beauties Exposition

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

Hermitage Amsterdam

Adres

Amstel 51,

Start Datum

16 June 2018

Eind Datum

13 January 2019

Web

hermitage.nl/Locatie informatieHermitage Amsterdam

Ondek Amsterdam

The Hermitage Amsterdam is the largest branch of the world-famous Hermitage of St Petersburg. The museum is located along the Amstel River in the historic Amstelhof building. The Hermitage is situated in the Amstelhof, this historic building dates back to the Dutch golden age and used to serve as a retirement home until 2007. When …

Lees meer over Hermitage AmsterdamStadsdeel

Artis ZOOmeravonden

Oost

Ondek Amsterdam

Een schitterend stadsdeel van Amsterdam dat niet overspoeld wordt door toerisme? Bezoek stadsparel Amsterdam Oost en ga onder meer naar het Tropenmuseum.

Explore Oost