Ichwan Noor in Reflex Gallery - Exposities - Hello Amsterdam City Guide
Ichwan Noor Reflex Gallery

18

Oct
PUBLICATIE DATUM: 08-05-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Centrum

Ichwan Noor in Reflex Gallery

Beetle Sphere, een hommage aan de auto van het volk


Reflex Amsterdam presenteert de eerste soloshow in de Benelux van Ichwan Noor. De kunstenaar staat bekend om zijn grootschalige sculpturen van hybride menselijke, dierlijke en technologische vormen. Hij werkt voornamelijk met brons, roestvrij staal, aluminium en hars. Zijn recente werken omvatten ook gevonden componenten die worden getransformeerd tot kunst door gieten en lassen.

The Beetle Sphere, zijn kijk op deze bekende auto

De Beetle Sphere is een van Noor’s meest iconische stukken, dit kunstwerk drijft de iconische vormen van het voertuig tot het uiterste. De bol is gemaakt van de delen van een auto van Beetle als reactie op de geladen politieke geschiedenis van deze iconische auto. Noor heeft een bolvormige replica van polyurethaan van het voertuigcarrosserie gesneden en vervolgens in aluminium gegoten. Het werk maakt deel uit van een uitgebreidere reeks van de kunstenaar die hij in 2011 begon. Hij herinterpreteert de “volkswagen” (de kever) in een verscheidenheid aan nieuwe en verrassende vormen.
What people say about Ichwan Noor in Reflex Gallery

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

Reflex Modern Art Gallery

Adres

Weteringschans 79A,

Start Datum

26 May 2018 (Dit evenement is voorbij)

Eind Datum

30 June 2018 (Dit evenement is voorbij)

Web

www.reflex-art.nlLocatie informatieReflex Modern Art Gallery

Ondek Amsterdam

This Summer you are welcome at Reflex Gallery on Weteringschans – located right in front of the entrance of the Rijksmuseum – for an an appealing exhibition of the work of young painter Iris Schomaker. “It’s a refreshing style within an older medium,” explains Reflex Gallery owner Alex Daniels. “With every line on her canvases, …

Lees meer over Reflex Modern Art GalleryStadsdeelCentrum

Ondek Amsterdam

Wil je weten wat het centrum van Amsterdam naast de grachten en Rosse buurt nog meer biedt? Laat Hello Amsterdam je stadsgids zijn en je ontdekt het.

Explore Centrum