Jacob Riis at FOAM Fotografiemuseum - Hello Amsterdam City Guide

21

Oct
PUBLICATIE DATUM: 27-02-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Centrum

Jacob Riis bij FOAM Fotografiemuseum

The Other Half – The Activist Photography of Jacob Riis


Een collectie van de documentaire-stijl foto’s van Jacob Riis is nu te zien in het FOAM Fotografiemuseum. De expositie genaamd The Other Half – The Activist Photography of Jacob Riis, toont vintage foto’s door de Deense immigrant en zijn tijdsgenoten. Hij kwam in 1870 platzak aan in New York. Door zijn immigratie-achtergrond trok hij zich het lot van de mensen op de Lower East Side extra aan. Hij begon ze te fotograferen, hierdoor werd hij binnen de kortste keren een belangrijk journalist en de grondlegger van documentaire-stijl fotografie.

About The Other Half – The Activist Photography of Jacob Riis

Behalve vintage fotos van Riis en foto’s van zijn tijdsgenoten, kun je luisteren naar een reconstructie van een van zijn lezingen en een aantal van zijn persoonlijke spullen bekijken. Dit is de eerste expositie van Riis in Nederland en deze is tot stand gekomen door een samenwerking tussen FOAM Fotografiemuseum en the Museum of the City of New York.
What people say about Jacob Riis bij FOAM Fotografiemuseum

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

Foam Photography Museum

Adres

Keizersgracht 609,

Start Datum

16 February 2018 (Dit evenement is voorbij)

Eind Datum

15 April 2018 (Dit evenement is voorbij)

Web

www.foam.org

Telefoonnummer

+31 (0)20 551 6500Locatie informatie

Foam Amsterdam

Foam Photography Museum

Ondek Amsterdam

Foam is an internationally renowned museum that exhibits all genres of photography in a beautiful canal-side setting. As well as displaying a wide variety of works, it acts as a creative hub where photographers can meet and participate in forums and symposiums. In recent years Foam has showcased some of the biggest names in photography, …

Lees meer over Foam Photography MuseumStadsdeelCentrum

Ondek Amsterdam

Wil je weten wat het centrum van Amsterdam naast de grachten en Rosse buurt nog meer biedt? Laat Hello Amsterdam je stadsgids zijn en je ontdekt het.

Explore Centrum