Jed Martin Expositie- Exposities in Amsterdam - Hello Amsterdam
Jed Martin expositie Paintings

19

Sep
PUBLICATIE DATUM: 28-06-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Jordaan

Jed Martin Exposition

Bij de KochXBos galerie


De KochXBos Gallery opent de Jed Martin-expositie op 30 juni. Tijdens deze expositie presenteren zij het werk van deze buitengewone Franse kunstenaars onder de naam Travail Humain II. Tijdens deze expositie kun je door zijn geest dwalen door zijn kunst en andere tastbare objecten. Zie hoe alles met elkaar verbindt en neem een kijkje in hoe hij de wereld ziet.

elementary professions nurse

Elementary Professions Jed Martin

Over de kunstenaar

Als student maakte Jed meer dan 10.000 foto’s van veelvoorkomende objecten en kaarten. Dat laatste gaf hem enige bekendheid in de kunstwereld. Daarna had hij een serie die zich richtte op gewone beroepen in Frankrijk die de Franse samenleving perfect weerspiegelen. Jed gelooft dat elk land typische beroepen heeft waarmee je de essentie van een land kan vangen. Naast deze stukken zul je tijdens de expositie ook zijn creatieve timelapses en minder bekend werk kunnen zien. Kunstcritici zeggen dat al zijn werk een eerbetoon is aan menselijke arbeid, of dat echt zo is, is iets dat je zelf moet beslissen.

Martin werd geboren in de buurt van Parijs in 1975, als zoon van een architect. Nadat zijn moeder door haar eigen hand was gestorven, bracht hij zijn jeugd voornamelijk in afzondering door met het tekenen van bloemen en landschappen. Het publiek hoort het eerst van hem toen Michel Houellebecq Martin’s leven koos als onderwerp voor zijn roman The Map and The Territory (La Carte et Le Territoire – 2010, Flammarion). Jed Martins’ Travail Humain II is een must voor mensen die geïnteresseerd zijn in hedendaagse kunst.
What people say about Jed Martin Exposition

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

KochXBos

Adres

Eerste Anjeliersdwarsstraat 36, Amsterdam

Start Datum

30 June 2018 (Dit evenement is voorbij)

Eind Datum

21 July 2018 (Dit evenement is voorbij)

Web

kochxbos.nl/show/86/jedmartin2018
StadsdeelJordaan

Ondek Amsterdam

Altijd al willen weten hoe het is om in de Jordaan te leven? Beleef het nu zelf en ontdek de schoonheden van deze volkswijk met Hello Amsterdam als gids.

Explore Jordaan