Landscape in de Dutch Accent Gallery - Art Exhibitions - Hello Amsterdam
Landscape at Accent Gallery

21

Oct
PUBLICATIE DATUM: 03-04-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Jordaan

Landscape in de Dutch Accent Gallery

Door Niels Schouten


De Dutch Accent Gallery presenteert deze maand de tentoonstelling Landscape door Niels Schouten. Zijn werk is te zien in de KunstHaar Galerie vanaf 2 april tot en met 2 juni. Hij vindt zijn inspiratie in het landschap, met name het Nederlandse polderlandschap. De schilderijen kunnen het best worden omschreven als abstracte landschappen, deze zijn een vreedzame en smaakvolle toevoeging aan ieder interieur.

Over Niels Schouten

Schouten begon met schilderen in de jaren ’80. Voordat hij begint met schilderen maakt hij altijd foto’s, dit werkt voor hem als een soort schetsboek. Met deze foto’s krijgt hij een gevoel voor compositie en kleurgebruik. Daarna maakt hij de eerste schets op zijn doeken met houtskool, meestal beginnend met de horizon, omdat het hart van zijn kunstwerken is. Geïnspireerd door oude fortmuren, heeft Schouten materialen zoals zand, kalk, cement en verschillende soorten aarde in zijn eerdere schilderijen verwerkt. Geleidelijk aan werden deze materialen losgelaten en op dit moment is acrylverf het belangrijkste onderdeel van zijn schilderijen.
What people say about Landscape in de Dutch Accent Gallery

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

KunstHaar Galerie Kappers

Adres

Berenstraat 21, Amsterdam

Start Datum

02 April 2018 (Dit evenement is voorbij)

Eind Datum

02 June 2018 (Dit evenement is voorbij)

Web

dutch-accent.nl
StadsdeelJordaan

Ondek Amsterdam

Altijd al willen weten hoe het is om in de Jordaan te leven? Beleef het nu zelf en ontdek de schoonheden van deze volkswijk met Hello Amsterdam als gids.

Explore Jordaan