Made in Italy Expositie - Tentoonstellingen in Amsterdam - Hello Amsterdam City Guide
Made in Italy

19

Sep
PUBLICATIE DATUM: 22-06-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Centrum

Made in Italy Expositie

In het Tassenmuseum


Tot en met 23 september is “Made in Italy” te zien in het Tassenmuseum. Tijdens deze expositie richt het museum zich op Italiaans design. Het is immens populair, maar waarom is dat zo. En wat maakt iets nu echt Italiaans design? Antwoorden op deze vragen zijn te vinden in modeaccessoires van beroemde ontwerpers zoals Prada, Gucci en Dolce & Gabbana. Tijdens de expositie zijn enkele beroemde stukken te zien die werden gedragen door Sophia Loren, Barbra Streisand en Lady Gaga.

Made in Italy tassenmuseum 2

Het label Made in Italy voegt waarde toe aan artikelen

De hoge kwaliteit van stoffen met speciale patronen (zoals de verschillende patronen van Emilio Pucci bijvoorbeeld) dragen ​​bij aan het iconische Italiaanse ontwerp. Om het design van Milaan en eigenlijk heel Italië op de kaart te zetten, werd de term Made in Italy in de jaren 70 geïntroduceerd. De term bedient Italiaanse makers als een gezamenlijk resultaat en een kwaliteitskeurmerk, zelfs nu in nog 2018. Italiaanse mode is wereldwijd geliefd en gewaardeerd. Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan de Italiaanse mode en een must-visit voor alle modeliefhebbers.
What people say about Made in Italy Expositie

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

Museum of Bags and Purses

Adres

Herengracht 573,

Start Datum

01 June 2018

Eind Datum

23 September 2018

Web

www.tassenmuseum.nlLocatie informatie

1

Museum of Bags and Purses

In the Southern Canal Belt

Het Tassenmuseum Hendrikje aan de Herengracht 573 in Amsterdam is waarschijnlijk één van de meest unieke museums in de stad. Het is in ieder geval wereldwijd het grootste museum op dit gebied. Ze hebben er dan ook meer dan 5000 tentoongestelde handtassen. Sommige stukken uit de museumcollectie zijn erg oud en komen zelfs uit de …

Lees meer over Museum of Bags and PursesStadsdeelCentrum

Ondek Amsterdam

Wil je weten wat het centrum van Amsterdam naast de grachten en Rosse buurt nog meer biedt? Laat Hello Amsterdam je stadsgids zijn en je ontdekt het.

Explore Centrum