Martine Johanna bij Kock x Bos Gallery - Art Exhibitions - Hello Amsterdam
Martine Johanna

18

Oct
PUBLICATIE DATUM: 05-06-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Grachtengordel

Martine Johanna bij de Kock x Bos Gallery

Dark Matter


Martine Johanna is een kunstenares die bekend staat om haar verbazingwekkende levendige schilderijen. Deze kunstwerken zijn voornamelijk autobiografisch met zowel figuratieve als abstracte elementen. Als je nog nooit een van haar stukken hebt gezien, dan is de Knock x Bos Gallery in Amsterdam de place to be. Na succesvolle shows in New York en Los Angeles, is Amsterdam de volgende grote stad waar je deze schilderijen kunt zien in een expositie genaamd Dark Matter. Deze expositie is tot 23 juni te zien.

Dark Matter 1

Meer over de expositie en Martine Johanna

In haar schilderijen zie je dat ze kleur, vorm en compositie als taal gebruikt. Waar haar vroegere werk voornamelijk autobiografisch was, drijft haar meer recente werk (tentoongesteld tijdens de Dark Matter expositie) weg van haar innerlijke wereld en in die van vrouwen in het algemeen. Via haar kunst onderzoekt ze de rol van vrouwen binnen een patriarchale cultuur, schoonheid en vrouwelijke adolescentie. De gelaagde schilderijen met abstracte elementen en delicate geschilderde figuren hebben een breed en verzadigd kleurenspectrum.




What people say about Martine Johanna bij de Kock x Bos Gallery

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

Koch x Bos Gallery

Adres

Eerste Anjeliersdwarsstraat 36, Amsterdam

Start Datum

01 June 2018 (Dit evenement is voorbij)

Eind Datum

23 June 2018 (Dit evenement is voorbij)

Web

www.kochxbos.nl/




Stadsdeel



Grachtengordel

Ondek Amsterdam

Veruit de meest bekende aanblik van schitterend Amsterdam: de Grachtengordelbuurt. Hier ontdek je wat de stad het bruisende en cultuurrijke karakter geeft.

Explore Grachtengordel