Metamorphosis in de Melkweg - Art Exhibitions - Hello Amsterdam
Metamorphosis Melkweg Expo

18

Oct
PUBLICATIE DATUM: 28-04-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Centrum

Metamorphosis in de Melkweg

Door Lois Cohen & Indiane Roma Voss


Metamorphosis is de expositie van fotograaf Lois Cohen en stylist Indiane Roma Voss die te zien is in de Melkweg. Hun werk zal te zien zijn van 19 mei tot 10 juni. In deze expositie hebben de twee twaalf vrouwelijke figuren uit de (pop)cultuur genomen en deze gerestyled tot vrouwen van deze tijd. Dit resulteert in interessant werk dat sterke, onafhankelijke vrouwen toont die echt resoneren in de huidige samenleving.

Over Metamorphosis in de Melkweg

Cohen en Voss werkten eerder samen aan “Local Angels”. Tijdens dit project portretteren ze extravagante modellen op de meest kleurrijke manieren. Het gouden duo was zo tevreden over deze samenwerking, dat ze besloten om opnieuw samen te werken voor Metamorphosis, hun afstudeerproject. Zonder te schuwen voor enige controverse, zetten ze twaalf vrouwelijke iconen van religie tot popcultuur op hun eigen persoonlijke manier neer. Dit resulteert in diverse, overtuigende archetypen van hedendaagse vrouwen. Cohen en Voss kozen vrouwen die in de geschiedenis bekend stonden om hun buitengewone schoonheid of vrouwen die op een stereotype manier werden gepresenteerd. Deze vrouwen hebben zij aangepast aan het (in hun ogen) huidige ideaal.
What people say about Metamorphosis in de Melkweg

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

Melkweg

Adres

Lijnbaansgracht 234A,

Start Datum

19 May 2018 (Dit evenement is voorbij)

Eind Datum

10 June 2018 (Dit evenement is voorbij)

Web

www.melkweg.nl/nl/Locatie informatie

1

Melkweg

Ondek Amsterdam

De Melkweg staat voor popcultuur in Amsterdam in de breedste zin van het woord. Elk jaar worden hier honderden concerten, clubavonden, films en musicals vertoond. De Melkweg heeft een heel bijzondere locatie. Het is gehuisvest in één van de weinige fabrieksgebouwen aan de Amsterdamse grachtengordel. Met twee concertzalen, een bioscoop, een theater en een expositieruimte …

Lees meer over MelkwegStadsdeelCentrum

Ondek Amsterdam

Wil je weten wat het centrum van Amsterdam naast de grachten en Rosse buurt nog meer biedt? Laat Hello Amsterdam je stadsgids zijn en je ontdekt het.

Explore Centrum