Pastels in Museum Van Loon - Art Exhibitions - Hello Amsterdam
Pastels in Museum Van Loon

21

Oct
PUBLICATIE DATUM: 11-04-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Centrum

Pastels in Museum Van Loon

Het Pastelportret in Nederland


Tijdens de tentoonstelling “Pastels” in het museum Van Loon draait het volledig om het pastelportret in Nederland. Deze expositie is de eerste sinds 1948 die een overzicht geeft van belangrijke pastellisten in deze tijd. Dit voorjaar zal er vanaf 8 maart tot 4 juni werk van nationale en internationale artiesten uit deze stroming te zien zijn in het museum.

Over deze expositie

De pastel portretten waren booming business in de 18e eeuw. Nationale en internationale artiesten zoals Jean-Etienne Liotard (1702-1789), Jean-Baptiste Perronneau (1715-1783) en Charles Howard Hodges (1764-1837) werden aangetrokken om portretten te schilderen in Nederland. Tijdens deze periode bestond hun klantenbestand vooral uit bankiers, politici en het koninklijkhuis. In de 19e eeuw werd dit uitgebreid naar de welvarende families van ons land. De familie Van Loon was een van deze families. Met  deze expositie willen ze de werken uit hun collectie tentoonstellen om bij te dragen aan de bekendheid van nationale en internationale pastellisten. Het museum hoopt hiermee bezoekers kennis te laten maken met een kunststroming die tot op heden overschaduwd wordt door andere kunst uit eerdere periodes.
What people say about Pastels in Museum Van Loon

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

Museum Van Loon

Adres

Keizersgracht 672,

Start Datum

09 March 2018 (Dit evenement is voorbij)

Eind Datum

04 June 2018 (Dit evenement is voorbij)

Web

www.museumvanloon.nlLocatie informatie

Museum van Loon Amsterdam

Museum Van Loon

Ondek Amsterdam

The former house of the regent Van Loon family, is situated in the heart of the Amsterdam Canals. This is where you can find Museum van Loon. In the house you find beautiful portraits, impressive pieces of furniture and silver and porcelain from different centuries. The first and most famous resident of the building was …

Lees meer over Museum Van LoonStadsdeelCentrum

Ondek Amsterdam

Wil je weten wat het centrum van Amsterdam naast de grachten en Rosse buurt nog meer biedt? Laat Hello Amsterdam je stadsgids zijn en je ontdekt het.

Explore Centrum