Tristan + Isolde

13

Jun
PUBLICATIE DATUM: 19-04-2018

AgendaCultuurAmsterdam Oost

Tristan + Isolde door het National Ballet

Tijdloze en tragische liefde in een nieuw jasje


Tristan + Isolde, een moderne variant van het liefdesverhaal, zal in juni worden opgevoerd door het Nationaal Ballet. De legende van Tristan en Isolde is een tragische, tijdloze romance die zich afspeelt in de middeleeuwen. Hun liefde is heilig en tegelijkertijd verboden, helend maar ook destructief en vervullend maar ook frustrerend. De choreograaf David Dawson heeft deze kenmerken samengesmolten in een indrukwekkende choreografie die recht doet aan hun legendarische liefdesverhaal.

Over Tristan + Isolde

Er zijn veel verschillende uitvoeringen van dit liefdesverhaal. Een van de bekendste is waarschijnlijk de gelijknamige opera van Richard Wagner. Dawson wilde al langer iets doen met dit verhaal voor, maar pas toen hij Szymon Brzoska om zijn muzikale interpretatie van het verhaal vroeg, kreeg hij de inspiratie voor de huidige choreografie. Het decor in Tristan + Isolde van Eno Henze is eenvoudig en abstract, met zwarte kolommen die het tot een verhaal van alle tijden maken. Deze bijzondere uitvoering is eind juni te bewonderen, boek nu je tickets zodat je het niet hoeft te missen.

 
What people say about Tristan + Isolde door het National Ballet!

Give your review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

Nationale Opera & Ballet

Adres

Amstel 3, Amsterdam

Start Datum

13 June 2018

Eind Datum

25 June 2018

Web

operaballet.nl
StadsdeelOost

Ondek Amsterdam

Een schitterend stadsdeel van Amsterdam dat niet overspoeld wordt door toerisme? Bezoek stadsparel Amsterdam Oost en ga onder meer naar het Tropenmuseum.

Explore Oost


Suggesties

Dutch Doubles Ballet

02-04-2018 – 02-06-2018

Dutch Doubles by the National Ballet

Door Ernst Meisner, Annabelle Lopez Ochoa, Hans van Manen en Wubkje Kuindersma

Na het daverend succes van de Dutch Doubles in 2014, komt het Nationaal Ballet nu in 2018 met het langverwachte tweede deel van deze serie. Voor deze editie hebben topchoreografen samengewerkt met getalenteerde muzikanten, samen hebben ze vier indrukwekkende shows gecreëerd. Het programma omvat wereldpremières van Ernst Meisner en Annabelle Lopez Ochoa, werk van ‘meester …

Lees meer over Dutch Doubles by the National Ballet