Tristan + Isolde by the National Ballet - Hello Amsterdam City Guide
Tristan + Isolde

18

Oct
PUBLICATIE DATUM: 19-04-2018

AgendaCultuurAmsterdam Oost

Tristan + Isolde door het National Ballet

Tijdloze en tragische liefde in een nieuw jasje


Tristan + Isolde, een moderne variant van het liefdesverhaal, zal in juni worden opgevoerd door het Nationaal Ballet. De legende van Tristan en Isolde is een tragische, tijdloze romance die zich afspeelt in de middeleeuwen. Hun liefde is heilig en tegelijkertijd verboden, helend maar ook destructief en vervullend maar ook frustrerend. De choreograaf David Dawson heeft deze kenmerken samengesmolten in een indrukwekkende choreografie die recht doet aan hun legendarische liefdesverhaal.

Over Tristan + Isolde

Er zijn veel verschillende uitvoeringen van dit liefdesverhaal. Een van de bekendste is waarschijnlijk de gelijknamige opera van Richard Wagner. Dawson wilde al langer iets doen met dit verhaal voor, maar pas toen hij Szymon Brzoska om zijn muzikale interpretatie van het verhaal vroeg, kreeg hij de inspiratie voor de huidige choreografie. Het decor in Tristan + Isolde van Eno Henze is eenvoudig en abstract, met zwarte kolommen die het tot een verhaal van alle tijden maken. Deze bijzondere uitvoering is eind juni te bewonderen, boek nu je tickets zodat je het niet hoeft te missen.

 
What people say about Tristan + Isolde door het National Ballet

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

Nationale Opera & Ballet

Adres

Amstel 3, Amsterdam

Start Datum

13 June 2018 (Dit evenement is voorbij)

Eind Datum

25 June 2018 (Dit evenement is voorbij)

Web

operaballet.nl
Stadsdeel

Artis ZOOmeravonden

Oost

Ondek Amsterdam

Een schitterend stadsdeel van Amsterdam dat niet overspoeld wordt door toerisme? Bezoek stadsparel Amsterdam Oost en ga onder meer naar het Tropenmuseum.

Explore Oost