Wild. Tekening naar het leven - Exposities - Hello Amsterdam
Wild. Tekeningen naar het leven

19

Sep
PUBLICATIE DATUM: 09-05-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Centrum

Wild. Tekening naar het leven

Bij het Cromhouthuis


Het Cromhouthuis presenteert Wild. Tekening naar het leven. Tijdens deze kleine expositie zullen 19 tekeningen van wilde dieren gemaakt door Nederlandse kunstenaars zoals Paulus Potter, Albert Cuyp, Samuel van Hoogstraten, Hendrick Goltzius en Cornelis Saftleven samen tentoongesteld worden in het Cromhouthuis. Deze meesters bestudeerden de dieren tot in het kleinste detail. Het resultaat: prachtige, zorgvuldige tekeningen van de zestiende tot de negentiende eeuw.

Meer over Wild. Tekeningen naar het leven

Naast de tentoonstelling zijn er ook activiteiten gerelateerd aan het onderwerp in het museum. Op de vrijdag enzijn er tekenlessen, lezingen over de kunst van tekenen en een afternoon tea, waar een rondleiding wordt gecombineerd met lekkere drankjes en snacks. Tijdens de tentoonstelling is er ook een audiotour die het verhaal vertelt. Van Koeien tot Honden en Maraboes, HJaig Balian (voormalig directeur van Artis) zal ervoor zorgen dat je alles weet wat er te weten valt over deze dieren.
What people say about Wild. Tekening naar het leven

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

Cromhouthuis

Adres

Herengracht 366,

Start Datum

21 April 2018 (Dit evenement is voorbij)

Eind Datum

26 August 2018 (Dit evenement is voorbij)

Web

www.cromhouthuis.nlLocatie informatie

1

Cromhouthuis

Ondek Amsterdam

Het Cromhouthuis is de naam van het museum dat vroeger deel uitmaakte van een groot woonhuis van de familie Cromhout. Hier ontdek je één van de mooiste grachtenpanden van Amsterdam. Binnenin maak je kennis met de verzamelingen en kunst van deze roemruchte verzamelaarsfamilie. Geniet er van alle kostbaarheden die deel uitmaakten van hun sociale leven …

Lees meer over CromhouthuisStadsdeelCentrum

Ondek Amsterdam

Wil je weten wat het centrum van Amsterdam naast de grachten en Rosse buurt nog meer biedt? Laat Hello Amsterdam je stadsgids zijn en je ontdekt het.

Explore Centrum