Palladio Amsterdam - Italiaanse Restaurants - Hello Amsterdam
Palladio Amsterdam, Italiaans Restaurant
PUBLICATIE DATUM: 30-06-2018

RestaurantsItaliaansAmsterdam Jordaan

Palladio Amsterdam

Het Zuid-Italiaanse restaurant in de Jordaan


Palladio Amsterdam is het Italiaanse restaurant in de Jordaan dat al sinds 1987 op de Elandsgracht te vinden is. Het restaurant is beroemd vanwege zijn traditionele Italiaanse gerechten. Hun antipasti is geweldig, hun wijnen subliem en hun menu staat vol met geweldige gerechten die het moeilijk maken om te kiezen.

Palladio Amsterdam Food

Het verhaal van Palladio Amsterdam

Toen het restaurant in 1987 werd geopend, was Palladio een van de weinige Italiaanse restaurants in de stad. De eigenaren waren geen slimme restaurantondernemers, maar ze hadden een passie voor eten en met een beetje hulp hebben ze van deze passie het bekende restaurant gemaakt dat het vandaag de dag is.

Dat succes kwam overigens niet meteen, het restaurant kende enkele ontberingen in hun beginjaren. Maar dat veranderde toen beroemde (en gevreesde!) culinaire criticus Johannes van Dam het Restaurant een 9 in Het Parool toekende.

Een avond bij Palladio

Begin uw avond in Palladio met wat antipasti, onze persoonlijke favorieten zijn de zalm of de Bruschette con pomodorini, maar je kunt ook een bord antipasti voor twee vragen waarbij de chef lekkernijen selecteert. Daarna bestel je een van de traditionele pasta’s zoals de Ravioli di spinaci e ricotta al burro e salvia of de Fettuccine allo Stufato di Manzo Cotto. Laat wat ruimte over voor het vlees of de vis die na de pasta-gang komt (we raden de rib-eye of zeebaars aan) en sluit de avond af met de beste tiramisu in de stad!
What people say about Palladio Amsterdam

Geef je mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locatie

Palladio

Adres

Elandsgracht 64, Amsterdam

Web

www.restaurantpalladio.nl
StadsdeelJordaan

Ondek Amsterdam

Altijd al willen weten hoe het is om in de Jordaan te leven? Beleef het nu zelf en ontdek de schoonheden van deze volkswijk met Hello Amsterdam als gids.

Explore Jordaan


Suggesties

2

9 Straatjes Shopping Guide

Onze gids voor de leukste winkelstraten van Amsterdam

In de 9 Straatjes heb je een goed zicht op de typische Amsterdamse bouwstijl. Na 400 jaar zijn de mooie gevels nog altijd in zeer goede straat. Terwijl je door deze straatjes struint zie je verschillende ambachtelijke bedrijven, verborgen cafés, hotspot-restaurants en galerieën, en een breed aanbod van gespecialiseerde en unieke winkels. Maar wanneer je …

Lees meer over 9 Straatjes Shopping Guide