Andrès Delpeut - Restaurant Bridges Amsterdam - Hello Amsterdam Stadsgids
Bridges Bar

Stories

Andrès Delpeut

Executive Chef bij Bridges



Dit jaar verandert de iconische Bridges zijn koers om bij te blijven in de altijd bewegende culinaire wereld. Binnen de beweeglijkheid van deze unieke locatie in Amsterdam geeft Executive Chef Andrès Delpeut ons inzicht in zijn passie en inspiratie.

In het hart van de stad, tussen de oudste grachten van Amsterdam en de historische universiteitswijk heeft Bridges, onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam, een lange geschiedenis. Van het klooster, Admiraliteit van de marine tot het stadhuis, tot een gerenommeerde plek van gastvrijheid sinds 1992, wanneer The Grand haar deuren opent. De interessante architectuur legt het plechtstatige Nederlandse classicisme vast aan de expressionistische stijl van de ‘Amsterdamse School’.

Executive chef-kok Andrès Delpeut

‘Mijn culinaire aspiratie begon op jonge leeftijd met mijn twee gepassioneerde tantes die voor grotere groepen kookten. Naast hun fijne eten lieten ze mij ook het belang zien van management en organisatie. Ik werd opgeleid door twee zeer gerespecteerde Nederlandse koks en ontving mijn eerste Michelin-ster op zesentwintigjarige leeftijd. Dit zet druk op een jonge chef-kok, maar het motiveerde me alleen meer om mijn passie na te jagen. Via de ‘Alliance Gastronomique’ raakte ik bevriend met Ron Blaauw, een iconische Amsterdamse chef die de culinaire toekomst van de stad heeft gemarkeerd en we delen een toewijding om de nieuwe generatie Amsterdamse chefs en hospitality professionals te trainen en te inspireren. ‘

 

Bridges 2

Crossing Bridges

‘Mijn passie voor Bridges is de veelzijdigheid van de locatie; we hebben gevarieerde concepten dit zorgt voor veel afwisseling in mijn keuken. Je kunt kiezen voor een drankje en een hapje, een keuze maken uit het leuke en wereldse menu in Bridges BarBistro, of een verfijndere eetervaring beleven in het Michelin-sterrenrestaurant Bridges Dining. Met de Chef’s Table in het hart van de keuken, bieden wij een speciale dinerervaring met een unieke interactie tussen de gasten en het keukenteam. In de privé-eetzaal, met een exclusief cocktailstation, een sigarenstation en een selectie exclusieve whisky’s, kunt je genieten van een 4, 5 of 6 gangen menu voor maximaal twaalf personen. En als het weer het toelaat, zullen we ook in de binnentuin dienen. ‘

 

Bridges 1

Mijn Amsterdam

Amsterdam is een drukke hoofdstad, maar ook een dorp voor zijn inwoners. Ik hou van de humor, de mentaliteit en de brutaliteit van de ‘Amsterdammer’. Naast mijn vertrouwde leveranciers, heb ik een paar traditionele lokale winkels die een aanvulling zijn op mijn creaties. Een voorbeeld hiervan is mijn slager. Hij heeft een worstmachine in zijn kelder en ik breng hem overgebleven vleesafsnijdsels die we veranderen in heerlijke ‘merguez’-worstjes. Werk wordt passie als je praat met ondernemers die zich ook met ziel en zaligheid inzetten voor hun werk. ‘

 

Bridges 3

#sommelierlife

‘De sommelier heeft nu een veel interessantere rol dan vroeger. Er is een hele nieuwe generatie jonge professionals die, dankzij hun reislustige generatie, de wereld hebben rondgereisd en ervoor hebben gekozen om in de wijnindustrie te studeren en te werken. Daarom is het combineren van eten en wijn een inspirerende toevoeging geworden. Onze internationaal veel geprezen wijnregisseur Lotte Wolf, heeft een passie voor spannende wijnen met een organisch verhaal. Ze verbouwt haar eigen wijn in Swartland, Zuid-Afrika, en voegt een belangrijke toevoeging in know how en professionele interactie toe aan onze keuzes van wijnen en inspiratie voor het team. ‘

 

Bridges 6

Bridges BarBistro concept

‘Bij Bridges BarBistro en de aangrenzende tuin kunt je genieten van een dagmenu met wereldse invloeden. We noemen het ‘verwennerij zonder regels of grenzen’. Vergeet de klassieke volgorde en kies wat je wilt. We zijn in de grote stad en de traditionele tijden zijn veranderd, je kunt eten wat je wilt wanneer je dat maar wilt. We creëerden daarom een menu met een grote variatie aan speelse en toegankelijke kleine gerechten, met veel smaak en internationale ingrediënten; van beroemde Nederlandse bitterballen tot oesters en van tom kha kai tot tong uit Dover. ‘

 

Bridges 5

Genieten op niveau bij Bridges Dining

Michelin-restaurant Bridges Dining draait om klassieke gerechten met een creatieve twist. Hier serveren ze onverwachte combinaties die werken. Bij Bridges Dining bieden ze een uitgebreid à la carte menu en een speciaal Menu du Chef van 4, 5 of 6 gangen; perfect voor een ontspannen middag of avondje uit eten en drinken. De gloednieuwe Chef’s Table is een nieuwe feature in Bridges Dining. De Chef’s Table bevindt zich in het hart van de keuken, letterlijk naast de kachel, hier kun je genieten van een unieke culinaire ervaring. Kijk hoe het ervaren keukenteam de gerechten bereidt en communiceer met ze terwijl ze aan het werk zijn, werkelijk een unieke ervaring.

Gebakjes

Met het Bridges-concept willen we de toegankelijkheid van lekker eten en de mogelijkheid om te kiezen op basis van uw culinaire voorkeur verbeteren. Het gebak gedeelte is ook een zeer belangrijk onderdeel van onze keuken; het enige wat we niet zelf maken is brood. Het is een droom die ik koester, maar daar hebben we tijd en ruimte voor nodig. Daarnaast zijn we op dit moment ook ontzettend blij met onze broodleverancier. Ons brood komt van ‘by Menno’, een gepassioneerde broodbakker die het vak in Parijs leerde. Hij is een van de beste traditionele broodbakkers van ons land. ‘

 

Bridges 8

Café de Flore

‘Reizen en bijzondere plekken bezoeken is een must om je creativiteit te activeren. Als je Parijs bezoekt, is een van mijn favoriete klassiekers voor het ontbijt Café de Flore. Hier vind je nog steeds een bolwerk van kwaliteit en ambiance met vaak dezelfde ‘garçons’, die precies weten hoe ze hun gasten moeten behandelen. Ze zijn snel en begunstigen de klant te allen tijde op hun eigen speciale manier, met de tong in de wang en een soms cynische maar altijd leuke houding. Net als Café de Flore hebben we een breed scala aan bezoekers en om te begrijpen. “De stemming van de gast kunnen lezen” is een talent dat we toejuichen. Ook in de keuken vind ik de kennis van eenvoudige klassieke Franse technieken erg belangrijk. Om onverwachte combinaties te maken, moet je de basis kennen van bijvoorbeeld een goede bouillon of saus. ‘

 

Bridges 7 kopiëren

Redesign

Met het herontwerp van Bridges door de Schotse architect Jim Hamilton, ontdek je een interessant gebruik van de verschillende ruimtes en de waarde van materialen en kleuren. In Bridges  BarBistro vind je kleurrijke “Cobra art” op het plafond en de felgroene zitplaatsen zijn vermengd met klassieke marmeren tafels. Dit brengt een ambiance van gezelligheid met uitzicht op de prachtige binnentuin. Bij Bridges Dining zie je zwart en goud, comfortabele zitplaatsen en interessante kunst, wanneer je hier dineert heb je een prachtig uitzicht op de gracht. De grote marmeren bar tussen de ruimtes nodigt uit tot een drankje terwijl je wacht op een tafel of om gewoon even tot rust te komen.

De decoratieve koperen schermen in het restaurant creëren een zachte afscheiding tussen Bridges BarBistro en Bridges Dining. Het zachte, ineengestrengelde bladerenpatroon werd geïnspireerd door patronen van de ruimten tussen het natuurlijke gebladerte in de tuin. Gasten die dineren in Bridges Dining, staren door de bomen naar Bridges BarBistro en naar de tuin daarbuiten. Omgekeerd kunnen gasten van Bridges BarBistro door de gouden bladeren kijken, naar een fijne eetzaal beschut tussen de bomen.

Waar je ook gaat zitten, het interieur voegt een zekere glamour en flair toe aan je Bridges ervaring.

Oester uur

Iedere eerste vrijdag van de maand organiseert Bridges BarBistro het “Oester Uur” om het weekend te  vieren met een lekker glas wijn, bier of een smakelijke cocktail en gratis oesters tussen 18.00 en 19.00 uur.

Bridges

Oudezijds Voorburgwal 197
bridges-amsterdam.nl