Heden van het Slavernij Verleden- Tentoonstellingen - Hello Amsterdam
da
/
/

20

Oct
PUBLICATIE DATUM: 13-04-2018

AgendaExpositiesAmsterdam

Heden van het Slavernij Verleden

Een permanente tentoonstelling in het Tropenmuseum


Tijdens de “Heden van het Slavernij Verleden” tentoonstelling in het Tropenmuseum sta je oog in oog met de actuele erfenis van de slavernij en kolonisatie in Nederland. Tijdens deze tentoonstelling wordt de pijnlijke link tussen het verleden en de huidige maatschappij blootgelegd.

Over de tentoonstelling Heden van het Slavernij Verleden

De tentoonstelling concentreert zich rond de tot slaaf gemaakte en hun nakomelingen, dit maakt het tot een confronterende tentoonstelling die voor iedereen duidelijk maakt hoe ons verleden de huidige maatschappij nog altijd beïnvloed. Vier sleutelfiguren in het huidige debat – Gloria Wekker, Karwan Fatah-Black, Amade M’charek en Marian Markelo – delen hun perspectieven op de verschillende legaten van de slavernij via videoportretten. Daarnaast bevat de tentoonstelling ook hedendaagse en historische stukken en foto’s om een ​​volledig verhaal te vertellen.

Elke tweede zondag van de maand is een speciale in het Tropenmuseum. Op deze dag tussen 14:00 en 15:00 uur kun je  een gratis rondleiding (entreegeld moet wel betaald worden) volgen die dieper ingaat op de thema’s van de tentoonstelling.


Location

Tropenmuseum

Address

Linnaeusstraat 2,

Start Date

01 January 2018

End Date

01 January 2021

Web

tropenmuseum.nlLocation infoTropenmuseum

Discover Amsterdam

Tijdens de “Heden van het Slavernij Verleden” tentoonstelling in het Tropenmuseum sta je oog in oog met de actuele erfenis van de slavernij en kolonisatie in Nederland. Tijdens deze tentoonstelling wordt de pijnlijke link tussen het verleden en de huidige maatschappij blootgelegd. Over de tentoonstelling Heden van het Slavernij Verleden De tentoonstelling concentreert zich rond …

Read more about TropenmuseumNeighbourhoodDiscover AmsterdamExplore