Artist´s Proof door Daniëlle van Ark - Kunst Exposities - Hello Amsterdam
2

21

Jan
PUBLICATIE DATUM: 03-05-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Centrum

Artist´s Proof door Daniëlle van Ark

Nu in photography museum FOAM


Tijdens de expositie Artist’s Proof van Daniëlle van Ark in Foam speelt de rol van fotografie een centrale rol. Niet alleen vanwege het medium dat in de expositie wordt gebruikt, maar ook omdat de ontwikkeling van de kunstvorm eindeloos boeiend in de ogen van Van Ark. Het is ooit begonnen als iets kostbaars, maar het is een vluchtige kunstvorm geworden. Iedereen kan tegenwoordig snelle plaatjes schieten waardoor het moment, de emotie en de waarde vaak een stuk lager liggen dan bij foto’s die in de 19e eeuw genomen werden.

Meer over de expositie

Met de onvermijdelijke veranderende perceptie van fotografie, is er ook altijd iemand die waarde ziet in iets wat anderen als reproduceerbaar en vergankelijk zien. Van Ark wandelde struinde over verschillende markten om oude fotoarchieven te vinden en gebruikte deze oude afbeeldingen om nieuwe te maken.

Artists Proof bevat haar recente werk, al deze beelden hebben één ding gemeen; de fluctuerende betekenis en waarde van de foto als een reproduceerbare kunstvorm. Naast haar meest recente werk, ontwikkelde ze ook een speciale installatie voor FOAM die een deel van haar oudere werk bevat.


Location

Foam Photography Museum

Address

Keizersgracht 609,

Start Date

20 April 2018 (this event is over)

End Date

10 June 2018 (this event is over)

Web

www.foam.orgLocation infoFoam Photography Museum

Discover Amsterdam

Foam is een internationaal gerenommeerd museum dat alle genres van fotografie tentoonstelt in een prachtige omgeving aan de Amsterdamse Keizersgracht. Het toont niet alleen een breed scala aan werken, maar fungeert ook als een creatief centrum waar fotografen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen deelnemen aan fora en symposia. Het museum heeft de afgelopen jaren enkele …

Read more about Foam Photography MuseumNeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum