Boris Chouvellon & Mengzhi Zheng at the Merchant House | Expositions
2
2

18

Nov
PUBLICATION DATE: 24-04-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Centrum

Boris Chouvellon & Mengzhi Zheng at the Merchant House

Making Things Happen: Young Artists in Dialogue III


Boris Chouvellon & Mengzhi Zhen hebben een nieuwe expositie in The Merchant House genaamd Making Things Happen: Young Artists in Dialogue III. Met deze laatste samenwerking komen de Making Things Happen-exposities tot een einde. Het is de derde samenwerking tussen jonge Franse kunstenaars die geografie, kunsteducatie en hun positie als artiest delen.

Meer over dingen Making Things Happen met Boris Chouvellon & Mengzhi Zheng

Tijdens deze editie van Making Things Happen is het artwork verrassend letterlijk en disruptive. Beide kunstenaars werken met sculpturen en vervagen het onderscheid tussen beeld en constructie. Beide kunstenaars werken met verwijzingen naar ons stedelijk leven en impulsen die we allemaal hebben als een verstedelijkte soort. De expositie prikkelt de bezoeker, door de opzet komen verschillende vragen in je opborrelen. Is er een verband tussen de kunstwerken, en als dat verband er is wat is het dan precies?

Over de artiesten

Boris Chouvellon (1980) begon erkenning te krijgen na zijn studie. Direct na zijn afstuderen begon hij zijn werk regelmatig te exposeren en werd hij in 2015 benoemd tot Lauréat du Patio van het Maison Rouge in Parijs,  sindsdien heeft hij belangrijke museumresidenties gehad. Zijn werk bestaat voornamelijk uit restafval en verval van werk en vrije tijd. Hiermee maakt hij sculpturen die samenwerken met fotografie en video op de kunst verder uit te diepen.

Mengzhi Zheng (1983) had tijdens zijn studie al een doorbraak als kunstenaar. Zijn werk werd getoond in solo- en tentoonstellingsprogramma’s waaronder de biënnales van Lyon, 2015 en Orléans, Architecture 2018. Zijn belangrijkste oeuvre bestaat voornamelijk uit wand-gemonteerde schaalmodellen die je een gewichtloos gevoel geven.


Location

The Merchant House

Address

Herengracht 254, Amsterdam

Start Date

20 April 2018 (this event is over)

End Date

08 July 2018 (this event is over)

Web

www.merchanthouse.nl/
NeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum