Classic Beauties in de Hermitage - Kunst Exposities - Hello Amsterdam
da
/

23

Aug
PUBLICATIE DATUM: 30-06-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Oost

Classic Beauties Exposition

Tentoonstelling Classic Beauties. Kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw.


De Hermitage heeft een nieuwe tentoonstelling genaamd “Classic Beauties. Kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18e eeuw.” Deze expositie vertelt het verhaal van kunstenaars en reizigers in Italië en de schoonheidsnormen van de 18e eeuw. Rome was populair in deze tijd, voornamelijk in de tweede helft van de 18e eeuw. Kunstenaars uit heel Europa stroomden naar de stad voor inspiratie of om de archeologische vondsten te zien. Het was een interessante tijd op veel gebieden, in de architectuur kwamen moderne vormen in de mode, in de beeldende kunst ontwikkelde een nieuwe sensuele stijl: een naakte, goddelijke schoonheid, zelfs meer gedurfd dan dat van de Grieken en Romeinen. Het Neoclassicisme was geboren.

Hermitage Exposition Classic Beauties in the Hermitage

Speciale audiotour voor klassieke schoonheden

Bezoekers ontvangen een speciale audiotour met drie thema’s: muziek, mythologie en hoogtepunten. Klassieke muziek DJ Von Rosenthal maakte een soundtrack voor Classic Beauties. Hij creëert een romantische sfeer waarin de muziek de diepere, sensuele onderlaag een extra dimensie geeft aan het prachtige werk van onder andere Canova, Mengs en Kauffmann. Deze mooie audiotour is inbegrepen in de ticketprijs.

Classic Beauties Exposition


Location

Hermitage Amsterdam

Address

Amstel 51,

Start Date

16 June 2018 (this event is over)

End Date

13 January 2019 (this event is over)

Web

hermitage.nl/Location infoHermitage Amsterdam

Discover Amsterdam

De Hermitage heeft een nieuwe tentoonstelling genaamd “Classic Beauties. Kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18e eeuw.” Deze expositie vertelt het verhaal van kunstenaars en reizigers in Italië en de schoonheidsnormen van de 18e eeuw. Rome was populair in deze tijd, voornamelijk in de tweede helft van de 18e eeuw. Kunstenaars uit heel Europa …

Read more about Hermitage AmsterdamNeighbourhood

Artis ZOOmeravonden

Oost

Discover AmsterdamExplore Oost