Cultuur Amsterdam - Hello Amsterdam
GA

Cultuur in Amsterdam

Cultuurkalender van Amsterdam

De beste culturele activiteiten in de stad vind je in de cultuurkalender van Hello Amsterdam. Amsterdam heeft zoveel meer te bieden dan alleen een bruisend nachtleven en al deze culturele activiteiten bewijzen dat. Wanneer je alleen al een wandeling door de stad maakt word je overspoeld met overblijfselen van een rijke geschiedenis. Zelfs de wereldberoemde grachten hebben hun eigen verhaal te vertellen. Maar niet alleen het stadscentrum is gevuld met cultuur, ook de buitenwijken van de stad hebben verschillende culturele activiteiten te bieden. Sommige zijn gerelateerd aan de Nederlandse cultuur, andere zijn gecentreerd rond een subcultuur of één van de tientallen verschillende culturen die in Amsterdam woonachtig zijn. Er zijn dus talloze culturele activiteiten in Amsterdam, je hoeft ze alleen maar te ontdekken.

Suggesties op onze cultuurkalender

Hier bij Hello Amsterdam doen we er alles aan om allerlei culturele activiteiten in Amsterdam voor je te selecteren. In onze cultuurkalender vind je daarom vele leuke dingen om te ondernemen die gerelateerd zijn aan cultuur. We hopen dat je volop zult genieten van al het moois dat deze fantastische stad je te bieden heeft.

De Nederlandse cultuur

Alleen al in Amsterdam zijn er meer dan 180 verschillende culturele achtergronden. Dit betekent eigenlijk dat er niet echt sprake is van een “Nederlandse cultuur”. Ons land is een smeltkroes van verschillende culturen die in dit kleine land dicht bij elkaar wonen. Iets wat nagenoeg iedereen overeenkomstig heeft? We zijn nuchter, recht voor de raap en dol op fietsen. De mooiste steden zoals Amsterdam ontdek je dan ook het allerbest in Nederlandse stijl, namelijk per fiets.