Ed van der Elsken in het Rijksmuseum - Art Exhibitions - Hello Amsterdam
2
2

21

Jan
PUBLICATIE DATUM: 06-05-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Museumkwartier

Ed van der Elsken in het Rijksmuseum

Ed van der Elsken door de ogen van Jan de Bont


Tijdens “Ed van der Elsken door de ogen van Jan de Bont” presenteert het Rijksmuseum 26 originele prenten van fotograaf Ed van der Elsken, hiermee wordt de schenking van filmmaker Jan de Bont en zijn vrouw Trish Reeves de Bont op een bijzondere manier gemarkeerd. ‘Ed van der Elsken door de ogen van Jan de Bont’ zal een selectie van deze foto’s bevatten naast eerder ongeziene foto’s van Van der Elsken uit de collectie van het Rijksmuseum zelf. De begeleidende teksten van Jan de Bont, de gastconservator voor deze presentatie, werpen een nieuw licht op de beelden van Van der Elsken en hoe zij De Bont inspireerden.

Over Ed van der Elsken

Ed van der Elsken (1925 – 1990) is een van de bekendste fotografen van Nederland in de 20e eeuw. Hij heeft een unieke manier om een ​​verhaal te vertellen door zijn fotografie. Soms zijn dit zijn eigen verhalen, die van een kunstenaar in Amsterdam of Parijs. Maar ook verhalen van anderen, zoals het dagelijkse leven en de Yakuza in Osaka.


Location

Rijksmuseum

Address

Museumstraat 1,

Start Date

08 March 2018 (this event is over)

End Date

03 June 2018 (this event is over)

Web

www.rijksmuseum.comLocation info

Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum

De beste kunst

Het Rijksmuseum is één van de grootste en populairste museums van Amsterdam. De uitgebreide collectie toont iconische kunst en een breed scala aan werken die meer dan 800 jaar Nederlandse en wereldwijde geschiedenis weerspiegelen. Zo ontdek je er adembenemend mooie schilderijen van onder andere Johannes Vermeer en Frans Hals. Het meest bekende kunstwerk is zonder …

Read more about RijksmuseumNeighbourhoodMuseumkwartier

Discover AmsterdamExplore Museumkwartier