Eugène Brands bij het Cobra Museum - Hello Amsterdam City Guide
1

21

Jan
PUBLICATIE DATUM: 28-02-2018

AgendaExpositiesBuiten Amsterdam

Eugène Brands bij het Cobra Museum

Van Huiskamer tot Heelal


Voor de eerste keer in het Cobra Museum kun je meer dan 100 stukken van Eugène Brands zien. Hij heeft een brede collectie van kunst die draait om verschillende thema’s. Van werk geinspireerd op kindertekeningen tot de ruimte en het panta rhei-pricipe, het komt allemaal aan bod. Brands initieerde ook de eerste CoBrA-tentoonstelling in het Stedelijk Museum in 1949.

Over de expositie – Van huiskamer tot heelal

Tijdens deze expositie ga je op reis door de verschillende periodes in het werk van Brand. Laat meer dan 100 stukken je het verhaal vertellen van zijn surrealistische werk in de 40’s, de CoBrA-periode, de kinderlijke fase in de 50’s en zijn abstracte werk dat draait om het aardse en de kosmos.

Deze expositie is zorgvuldig samengesteld door het Cobra Museum, Eugène Brands en de Stichting Eugène Brands. Je vindt het Cobra Museum in Amstelveen, een kort metro ritje weg van het centrum van Amsterdam.


Location

Cobra Art Amsterdam

Start Date

01 February 2018 (this event is over)

End Date

25 May 2018 (this event is over)

Phone

+31 (0)20 215 3110Location infoCobra Art Amsterdam

Discover Amsterdam

Founded in 1983 as an art wholesaler, and now a leading light in the business-to-business art world, the Cobra Art Company works with established artists and photographers from around the world to create a changing collection of modern art, photography and sculpture. By combining special materials like liquid gloss, metal paint and resin, with an …

Read more about Cobra Art Amsterdam

NeighbourhoodBuiten Amsterdam

Discover AmsterdamExplore Buiten Amsterdam