Explosiegevaar in het Verzetsmuseum - Hello Amsterdam Stadsgids
da
/
/

19

Mar
PUBLICATIE DATUM: 02-05-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Oost

Explosiegevaar in het Verzetsmuseum

De aanval op het Amsterdamse bevolkingsregister


Explosiegevaar in het verzetsmuseum is het verhaal over de aanslag op het bevolkingsregister in 1943.

Het verhaal van de aanslag

Dit verhaal begint op 27 maart 1943, een groep studenten en kunstenaars verkleden zich als rechercheurs en politieagenten. Met deze vermomming weten ze het bevolkingsregister binnen te dringen en de bewakers te overmeesteren. Deze binden ze vervolgens vast en leggen ze in de tuin van de dierentuin Artis. Eenmaal binnen trekken ze alle documenten uit de kasten en gooien het op de grond, wanneer ze vertrekken hangen ze een bordje op de deur… “Explosiegevaar”.

Over de tentoonstelling Explosiegevaar in het Verzetsmuseum

Tijdens de expositie prikkelen ze je verbeelding en komen vragen zoals “hoe plan je zo’n aanslag”, “Zou je je eigen leven riskeren?”, “Wie zou je vertrouwen?” en “mogen mensen sterven voor het grotere doel?” in je op . De krachtige graphics die het verhaal van deze aanslag vertellen, zijn getekend door Robbert Gerards en ook verkrijgbaar als een graphic novel.


Location

Dutch Resistance Museum

Address

Plantage Kerklaan 61A,

Start Date

28 March 2018 (this event is over)

End Date

11 November 2018 (this event is over)

Web

www.verzetsmuseum.orgLocation infoDutch Resistance Museum

Discover Amsterdam

Het Nederlands Verzetsmuseum vertelt de geschiedenis van de Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet zaten. Van mei 1940 tot mei 1945 werd Nederland bezet door nazi-Duitsland. Hoe reageerden de Nederlanders op de toenemende onderdrukking van de bezetter? En wat betekende dit voor hun dagelijks leven? Je ontdekt het allemaal in dit indrukwekkende …

Read more about Dutch Resistance MuseumNeighbourhood

Artis ZOOmeravonden

Oost

Discover AmsterdamExplore Oost