Best Food Festivals in Amsterdam, the Full 2018 Guide!
da
/
/
/

19

Mar
PUBLICATIE DATUM: 24-04-2018

Beste van Amsterdam

De Beste Food Festivals in Amsterdam

Dit zijn de must-visits deze lente en zomer!


De zomer komt er aan! Dat betekent dat Amsterdam ook weer vol zit met leuke festivals. Van dance tot food en kunstfestivals, er is voor iedereen wel wat in de stad. Omdat je door alle wildgroei van festivals soms niet meer weet wat nu precies de moeite waard is maakte wij een lijst met De Beste Food Festivals in Amsterdam 2018. Van Food Truck Festivals tot wijn of sushi festivals, er is wat voor elke smaak in de stad!

De Beste Food Festivals in 2018

Rollende Keukens

9 – 13 mei | Polonceau-kade 27, Amsterdam

De Rollende Keukens zijn terug in de stad! In mei komen alle fijnproevers samen op het terrein van de Westergasfabriek om te eten bij een van de vele foodtrucks en eetstalletjes. Tijdens het  lange weekend rond Hemelvaartsdag dalen elk voorjaar tientallen mobiele keukens en food trucks af op dit culinaire festival in de Westergasfabriek in het westen van Amsterdam, om een ​​enorm openluchtrestaurant te creëren! Bij Rollende Keukens is er eten voor elke (lekkere)trek, van verse Italiaanse pizza tot verfijnde zeevruchten en Nederlandse delicatessen.

 

Taste of Amsterdam

1- 3 juni | Amstelpark, Amsterdam

In juni zal het culinaire wonderland Taste of Amsterdam opnieuw plaatsvinden in de stad. Tijdens dit evenement serveren de beste koks en restaurants van Amsterdam een ​​aantal kenmerkende gerechten voor alle foodies die zich daar verzamelen. Van kooktheaters tot workshops, van cocktailshakers tot barista’s en live entertainment is dit het lekkerste festival van de zomer.

 

Bacchus Wine Festival

8 – 17 juni | Amsterdamse Bos, Amsterdam

Alsof het allemaal nog niet genoeg was in juni, is er naast Taste of Amsterdam nog een geweldig openlucht festival; Baccus Wine Festival. Tijdens dit festival vieren we onze liefde voor wijn in het Amsterdamse Bos dat als prachtig groen decor dient! Het is een echt festival met livemuziek, DJ’s, foodtrucks en sommeliers die jou helpen bij het nemen van de juiste wijnbeslissingen bij de maaltijd.

Gin Festival

18 – 20 Mei | Undercurrent, Papaverweg 264, Amsterdam

In mei heeft het Gin Festival zijn derde editie in Undercurrent. Deze locatie biedt een spectaculair uitzicht op ‘t IJ. Tijdens dit festival kun je genieten van verschillende masterclasses, seminars en proeverijen waar je gratis aan kunt deelnemen! Nou, oké, je zult een kaartje moeten kopen voor het festival, maar dat is het zeker waard. Tijdens het festival neemt de gratis “GIN Boat” je mee van en naar Amsterdam Noord om te genieten van deze gin-goodness.

Naast verschillende soorten gin, zal het festival ook vol staan met foodtrucks. The Beef Chief en Man I love fish waren vorig jaar favoriet, gelukkig hebben zij bevestigd ook dit jaar weer aanwezig te zijn. Jummy!

Op Tafel in de Hortus

17 & 24th mei | Hortus Botanicus, Plantage Middenlaan 2a, Amsterdam

Op Tafel in de Hortus, is een reeks avonden in de Hortus Botanicus. Naast een tentoonstelling over de eetbare tuin organiseren ze verschillende avonden gericht op verschillende soorten voedsel en delen van de eetbare tuin die verweven zijn met deze onderwerpen. Op 17 mei draait het allemaal om koffie, op 24 mei bespreken ze de verschillende kruiden.

Probeer een biologische koffie infused met verschillende smaken en ontdek de grote verscheidenheid aan kruiden die je zelf kunt kweken en die je eten net dat beetje extra geven.

Pure Market Food Festivals Amsterdam

Pure Markt

Wekelijks | Frankendael Park, Amsterdam

De wekelijkse Pure Markt is een van de beste markten van Amsterdam voor fijnproevers die op zoek zijn naar een lekker hapje. De markt is een bron van uitzonderlijke, ambachtelijke, Nederlandse en internationale producten, eten en creativiteit. Ongeveer 70% van de kraampjes is voedsel gerelateerd en de rest is een mix van designer-, vintage- en cadeauartikelen. Veel van de deelnemers zijn zelf de producenten, die het voedsel dat ze aanbieden, verbouwen, oogsten, bakken en koken.

Sushi Festival

26 & 27 mei | Moermanskkade 71, Amsterdam

Ervaar hoe echte sushi hoort te smaken. Tijdens het Sushi Festival in Amsterdam dit voorjaar krijg je de kans om de meest verse sushi te proeven. Daarnaast heb je de kans om deel te nemen aan een sushi-workshop, waar je precies leert hoe je deze smakelijke traktatie zelf kunt bereiden!

New Market

Elke laatste vrijdag van de maand | Nieuwmarkt, Amsterdam

De New Market is een speciale editie van de wekelijkse Nieuwmarkt in de Jordaan. In het voorjaar en de zomer verandert de markt eens per maand in een delicatessen- en lifestyle markt. Tijdens deze markt kun je allerlei soorten delicatessen uit verschillende delen van de wereld eten. Van zoete en hartige taarten tot speciaal gedroogd vlees. Naast eten zijn er ook andere handelaren op deze markt met sieraden, kunst, mode en interieurproducten.

 

Sunday market

Sunday Market

Elke eerste zondag van de maand | Westergasfabriek, Amsterdam

Tijdens de trendy Sunday Market kun je niet alleen leuke vintage en design spulletjes op de kop tikken. Ze hebben ook verschillende ambachtelijke kraampjes met lekker eten om direct op te eten of producten om mee naar huis te nemen.

 

Trek Food Truck Festival

Trek Amsterdam

13 – 15 juli | Amstelpark, Amsterdam

Maak je klaar voor het grootste openluchtrestaurant van de stad tijdens Trek Amsterdam. Elke zomer wordt dit festival gehouden in het charmante Amstelpark. Trek food truck festival brengt allerlei foodtrucks samen en creëert hiermee een groot openlucht restaurant waar eten voor elke lekkere trek op het menu staat.

Tapas Food Festival

13 mei | Moermanskkade 71, Amsterdam

Het Amsterdam Tapas Food Festival is het eerste tapasfestival in de stad! In het midden van dit stadsstrand kun je genieten van kleine hapjes uit verschillende keukens om je maag te vullen. Geniet van de zomer met tapas in je ene hand en een lekker glas sangria in de ander.

Oost TAPT Festival

26 mei | Radioweg 64, Amsterdam

Op zaterdag 26 mei kunnen bierliefhebbers zich vermaken tijdens dit bierfestival op de Jaap Edenbaan. Hier vind je vele nationale en internationale bieren, heerlijk eten (dat lekker samengaat met een biertje) en gezellige livemuziek.

Veggie Festival Amsterdam

15 – 17 juni | Tt. Neveritaweg 15, Amsterdam

Dit is het eerste veggie foodfestival in Amsterdam! Verwacht hier een leuk evenement met een educatieve draai waarbij vegetariërs, flexitariërs, veganisten en de Veggie-nieuwsgierigen samenkomen voor een leuk dagje uit.

 

Burgers Amsterdam

Amsterdam Burger Festival

7-8 juli | Moermanskkade 71, Amsterdam

Whats in a name… het burger festival is the place to be voor burgerliefhebbers in de stad. Of je nu houdt van een vette hap of de gezonde variant, allerlei soorten burgers komen aan bod tijdens dit festival dat een ode brengt aan de koning van junkfood.

Funky Vegan Festival

14 juli | Moermanskkade 71, Amsterdam

Voor veganisten en mensen die nieuwsgierig zijn naar veganistisch eten, is dit de placet o be. Tijdens het Funky Vegan Festival in juli wordt het Dok stadsstrand veranderd in een veganistisch paradijs. Ontdek alles wat de veganistische keuken te bieden heeft tijdens dit festival!

 

De Parade Amsterdam 2018

De Parade Amsterdam

17 augustus – 2 september | Martin Luther King Park, Amsterdam

In 2018 keert de Parade weer terug naar Amsterdam. Dit theater festival is van oudsher de start de culturele agenda in de stad. Maar naast kunst en theater kun je hier ook de lekkerste foodtrucks en openluchtrestaurants vinden!

Asian Street Food Festival

4 – 5 augustus | Moermanskkade 71, Amsterdam

Aziatisch street food is hot. Nadat er dit jaar verschillende restaurants en bars zijn geopend met Aziatisch street food op het menu werd het natuurlijk ook tijd voor een echt festival! Probeer goodies uit Korea, Vietnam, Thailand, Japan, India, China en de vele fusion gerechten die in de afgelopen jaren zijn ontstaan!

Italian Food Festival

25 -26 August | Moermanskkade 71, Amsterdam

Wie houdt er niet van een goede pasta of pizza? Italiaans eten is het beste comfortvoedsel ter wereld, daarom is er volledig festival gewijd aan een van de beste keukens ter wereld. Probeer een aantal geweldige authentieke pasta’s en pizza’s met heerlijke wijnen tijdens het Italiaanse Food Festival.