Grachtenfestival Amsterdam 2018 - Classical Music Festival - Hello Amsterdam

18

Nov
PUBLICATION DATE: 01-07-2018

AgendaFestivalsAmsterdam Centrum

Grachtenfestival

Het festival voor klassieke muziek in Amsterdam


De zomer is niet compleet zonder het Grachtenfestival in Amsterdam. Dit is een groot klassiek muziekfestival in het midden van de stad. Het Grachtenfestival draait om jonge, opkomende en meer gevestigde artiesten in de klassieke muziekscene die van over de hele wereld naar Amsterdam komen om op te treden tijdens dit festival in het charmante centrum van Amsterdam.

Opening van het festival

De feestelijke opening van het festival is vrijdag 10 augustus om 21:00 uur op de Kloveniersburgwal 50 in Amsterdam. Tijdens het openingsconcert kom je alvast dichtbij enkele van de Grachtenfestivalmusici. Waaronder celliste en Artist in Residence Ella van Poucke, die optreedt met pianist Camiel Boomsma, één van de genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs 2018. Pianist en componist Julian Schneemann schreef, in opdracht van het Grachtenfestival, een nieuw werk voor zijn ensemble Caravan en drie zangers vanuit alle windstreken, Ode to tomorrow. Vandaag hoor je alvast een voorproefje. Ook jazz-zangeres Sanne Rambags laat enkele eigen gedichten horen met saxofonist Jesse Schilderink en drummer Joost Lijbaart. Het concert zelf duurt ongeveer een uur en kun je vanaf de kade of vanuit een bootje bekijken.

Bezoek hun website voor een compleet overzicht van de 90 locaties en de 250 concerten.

Gratis concerten tijdens het Grachtenfestival 2018 door de hele stad

Naast de feestelijkheden in de binnenstad, krijgt de rest van Amsterdam ook een voorproefje van het grachtenfestival! De volgende buurten in Amsterdam hebben de volgende locaties waar ze (gratis!) Concerten hebben gepland tijdens het festival:

  • 11 augustus: Zuid, Harmoniehof; Noord, Buiksloterbreek; Noord, Middeliestraat; West, Van Beuningenplein
  • 12 augustus: Noord, Van der Pek; Oost, Joris Ivensplein
  • 15 augustus: Oost, Mariotteplein (Junior Grachtenfestival)
  • 18 augustus: Zuid, Gijsbrecht van Aemstelpark; Nieuw-West, Iseoplantsoen (Junior Grachtenfestival); Nieuw-West, Noorderhof
  • 19 augustus: Noord, Vogelbuurt; Zuidoost, Nellestijn


Location

Various Locations

Address

Kloveniersburgwal 50, Amsterdam

Start Date

10 August 2018 (this event is over)

End Date

19 August 2018 (this event is over)

Web

www.grachtenfestival.nl
NeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum