High Society in het Rijksmuseum - Hello Amsterdam City Guide
1
1
1

21

Jan
PUBLICATIE DATUM: 04-04-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Zuid

High Society in het Rijksmuseum

Portretten van de "Rich and Famous"


High Society in het Rijksmuseum is een expositie bomvol glitter en glamour. Door de eeuwen heen hebben vele machtige mensen portretten van zichzelf laten schilderen door de beste schilders ter wereld. Deze levensgrote doeken worden nu tentoongesteld in het Rijksmuseum. Kom oog in oog te staan met de rich and famous door de eeuwen heen.

Over de High Society expositie

Zelden zijn zoveel schilderijen van wereldberoemde kunstenaars tentoongesteld op één tentoonstelling in het Rijksmuseum. De schilderijen variëren van de vroege zestiende eeuwse portretten tot schilderijen uit het begin van de twintigste eeuw. Het hoogtepunt van de tentoonstelling zijn de portretten van Rembrandt. Hij schilderde een spectaculair huwelijksportret voor Marten Soolmans and Oopjen Coppit.

Naast dat het indrukwekkende werken zijn, geven deze schilderijen je ook een kijkje in de mode door de eeuwen heen. Het blijven immers de rich and famous die het modebeeld bepalen.

Het museum heeft een gratis audiotoer die je op je smartphone kunt downloaden. Boek nu je tickets en kom oog in oog te staan met de levensgrote portretten bij de High Society expositie in het Rijksmuseum.


TICKETS

Location

Rijksmuseum

Start Date

08 March 2018 (this event is over)

End Date

03 June 2018 (this event is over)Location infoRijksmuseum

Discover Amsterdam

The Rijksmuseum is one of Amsterdam’s grandest and most popular museums. Its vast collection showcases iconic art and a wide variety of artifacts that reflect more than 800 years of Dutch and global history, including jaw dropping paintings by the likes of Rembrandt, Vermeer, Frans Hals and countless more Dutch greats. As well as being …

Read more about Rijksmuseum

NeighbourhoodZuid

Discover AmsterdamExplore Zuid