Hito Steyerl, Ben Rivers & Wang Bing bij Eye Film - Hello Amsterdam
2
2

21

Jan
PUBLICATIE DATUM: 08-04-2018

AgendaCultuurAmsterdam Centrum

Hito Steyerl, Ben Rivers & Wang Bing at Eye Film

EYE Art & Film Prize


Eye Film vindt de kruising van film en beeldende kunst een belangrijk focuspunt. Om dit kracht bij te zetten hebben ze in 2015 een prijs in het leven geroepen voor kunstenaars en videomakers die een bijdrage leveren aan dit interdisciplinaire veld. De tentoonstelling die bij deze prijs hoort eert de winnaars van eerdere edities.

De Artiesten in de expositie van 2018

Hito Steyerl (EYE Art & Film Prize 2015)

Hito is een prominente videokunstenares uit Berlijn. Ze is een opgeleide filmmaakster en studeerde aan de Hochschule für Fernsehen und Film in München. Ze overschrijdt moeiteloos de grenzen tussen film en beeldende kunst in haar scherpzinnige en vaak humoristische werk.

Ben Rivers (EYE Art & Film Prize 2016)

Ben Rivers zijn werk draait om het verkennen van de kruising tussen documentaire en fictie. Het meeste van zijn werk is gericht op mensen die op de een of andere manier niet helemaal in de samenleving passen en dit vaak ook niet willen.

Wang Bing (EYE Art & Film Prize 2017)

Wang Bing heeft een groot aantal werken gecreëerd over de jaren, deze variëren van documentaires en speelfilm tot kunstzinnige video-installaties.


Location

EYE Film

Address

IJpromenade 1,

Start Date

24 March 2018 (this event is over)

End Date

27 May 2018 (this event is over)

Web

www.eyefilm.nlLocation infoEYE Film

Discover Amsterdam

EYE was de eerste grote culturele instelling in Amsterdam die de sprong maakte over het IJ en zo de banden tussen Amsterdam-Noord en de rest van de stad versterkte. Het opvallende gebouw beschikt over ultramoderne faciliteiten, waaronder 1200 vierkante meter tentoonstellingsruimte en vier bioscopen met in totaal 640 zitplaatsen. EYE is bovendien het enige museum …

Read more about EYE FilmNeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum