ICY & SOT at Moco Museum - Art Exhibitions - Hello Amsterdam
da
/
/
/
/
/

19

Apr
PUBLICATIE DATUM: 19-05-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Museumkwartier

ICY & SOT at Moco Museum

A Moment of Clarity


ICY & SOT zijn twee Iraanse kunstenaars die controversiële kunst maken, sommigen noemen ze zelfs de Banksy van Iran. De expositie maakt deel uit van een samenwerking met tv- en internetpersoonlijkheid Anna Nooshin, die zelf uit Iran komt. Dat was niet de enige reden waarom Nooshin de broeders wilde betrekken in haar samenwerking met het museum. Ze identificeerde zichzelf met hen vanwege hun ruwe start in het leven en hoe dat hen er niet van weerhield om naar het beste te streven. Anna en Kim reisden samen naar New York om de creatieve broers te ontmoeten en de kunstwerken te selecteren die deel uitmaken van de expositie. Deze is te van begin juni tot eind oktober in Moco Museum Amsterdam.

Over de kunstenaars ICY & SOT

Het creatieve duo heeft in 2012 in de Verenigde Staten asiel aangevraagd, hierdoor hebben ze de kans gekregen om de straten van Tabriz te verlaten en naar city of dreams te komen die zoveel mensen heeft geïnspireerd; New York. Ze wonen nu in Brooklyn, maar hun werk maakt deel uit van tentoonstellingen over de hele wereld. Sinds 2006 hebben ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de Iraanse en internationale street art-cultuur. Sociologische en politieke thema’s zijn verweven in hun kunst, van het reisverbod voor Iraniërs tot milieukwesties.

 


Location

Moco Museum

Address

Honthorststraat 20,

Start Date

01 June 2018 (this event is over)

End Date

31 October 2018 (this event is over)

Web

www.mocomuseum.comLocation infoMoco Museum

Discover Amsterdam

Het Moco Museum in Amsterdam is een idee naar de galeriehouders Kim en Lionel Logchies. Met jarenlange ervaring en een breed netwerk tonen ze hier verschillende internationale kunstwerken uit privécollecties. In de cadeauwinkel van het museum kun je kunstdvd’s, souvenirs, kleine kunstwerken en posters kopen. Daarnaast kun je hier ook terecht voor informatie over het …

Read more about Moco MuseumNeighbourhoodMuseumkwartier

Discover AmsterdamExplore Museumkwartier