Jacob Riis at FOAM Fotografiemuseum - Hello Amsterdam City Guide
1

21

Jan
PUBLICATIE DATUM: 27-02-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Centrum

Jacob Riis bij FOAM Fotografiemuseum

The Other Half – The Activist Photography of Jacob Riis


Een collectie van de documentaire-stijl foto’s van Jacob Riis is nu te zien in het FOAM Fotografiemuseum. De expositie genaamd The Other Half – The Activist Photography of Jacob Riis, toont vintage foto’s door de Deense immigrant en zijn tijdsgenoten. Hij kwam in 1870 platzak aan in New York. Door zijn immigratie-achtergrond trok hij zich het lot van de mensen op de Lower East Side extra aan. Hij begon ze te fotograferen, hierdoor werd hij binnen de kortste keren een belangrijk journalist en de grondlegger van documentaire-stijl fotografie.

About The Other Half – The Activist Photography of Jacob Riis

Behalve vintage fotos van Riis en foto’s van zijn tijdsgenoten, kun je luisteren naar een reconstructie van een van zijn lezingen en een aantal van zijn persoonlijke spullen bekijken. Dit is de eerste expositie van Riis in Nederland en deze is tot stand gekomen door een samenwerking tussen FOAM Fotografiemuseum en the Museum of the City of New York.


Start Date

16 February 2018 (this event is over)

End Date

15 April 2018 (this event is over)

Phone

+31 (0)20 551 6500Location infoDiscover Amsterdam

Een collectie van de documentaire-stijl foto’s van Jacob Riis is nu te zien in het FOAM Fotografiemuseum. De expositie genaamd The Other Half – The Activist Photography of Jacob Riis, toont vintage foto’s door de Deense immigrant en zijn tijdsgenoten. Hij kwam in 1870 platzak aan in New York. Door zijn immigratie-achtergrond trok hij zich …

Read more about

NeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum