Made in Italy Expositie - Tentoonstellingen in Amsterdam - Hello Amsterdam City Guide
not array

20

Mar
PUBLICATIE DATUM: 22-06-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Centrum

Made in Italy Expositie

In het Tassenmuseum


Tot en met 23 september is “Made in Italy” te zien in het Tassenmuseum. Tijdens deze expositie richt het museum zich op Italiaans design. Het is immens populair, maar waarom is dat zo. En wat maakt iets nu echt Italiaans design? Antwoorden op deze vragen zijn te vinden in modeaccessoires van beroemde ontwerpers zoals Prada, Gucci en Dolce & Gabbana. Tijdens de expositie zijn enkele beroemde stukken te zien die werden gedragen door Sophia Loren, Barbra Streisand en Lady Gaga.

Made in Italy tassenmuseum 2

Het label Made in Italy voegt waarde toe aan artikelen

De hoge kwaliteit van stoffen met speciale patronen (zoals de verschillende patronen van Emilio Pucci bijvoorbeeld) dragen ​​bij aan het iconische Italiaanse ontwerp. Om het design van Milaan en eigenlijk heel Italië op de kaart te zetten, werd de term Made in Italy in de jaren 70 geïntroduceerd. De term bedient Italiaanse makers als een gezamenlijk resultaat en een kwaliteitskeurmerk, zelfs nu in nog 2018. Italiaanse mode is wereldwijd geliefd en gewaardeerd. Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan de Italiaanse mode en een must-visit voor alle modeliefhebbers.


Location

Museum of Bags and Purses

Address

Herengracht 573,

Start Date

01 June 2018 (this event is over)

End Date

23 September 2018 (this event is over)

Web

www.tassenmuseum.nlLocation info

1

Museum of Bags and Purses

In the Southern Canal Belt

Het Tassenmuseum Hendrikje aan de Herengracht 573 in Amsterdam is waarschijnlijk één van de meest unieke museums in de stad. Het is in ieder geval wereldwijd het grootste museum op dit gebied. Ze hebben er dan ook meer dan 5000 tentoongestelde handtassen. Sommige stukken uit de museumcollectie zijn erg oud en komen zelfs uit de …

Read more about Museum of Bags and PursesNeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum