Ik ben een Geboren Buitenlander in Het Stedelijk Museum - Hello AMS
1
1
1

21

Jan
PUBLICATIE DATUM: 14-03-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Museumkwartier

Ik ben een Geboren Buitenlander in Het Stedelijk Museum

Aspecten van migratie in de collectie van het Stedelijk Museum.


Ik ben een geboren buitenlander in het Stedelijk Museum is onderdeel van een serie van tentoonstellingen die allemaal het thema (im)migratie verder uitdiepen. Tijdens deze tentoonstelling wordt je meegenomen door de collectie van het Stedelijk Museum zelf en krijg je werken te zien die beïnvloed zijn door dit thema.

Over deze tentoonstelling

Tijdens “Ik ben een geboren buitenlander” ga je op reis door de tijd doormiddel van verschillende foto’s. Zie immigranten aankomen op Ellis Island, in de Amsterdamse Bijlmer en, meer recent, de vluchtelingen aan de kust van Zuid Spanje. Ook is er werk van kunstenaars die zelf een migratie achtergrond hebben zoals Remy Jungerman en Ed Hart. Daarnaast daagt het museum je uit anders naar het onderwerp te kijken. Zie de invloed van het onderwerp op kunst, de media en onszelf als maatschappij.

Ik ben een geboren buitenlander is een interessante, actuele tentoonstelling en zal te zien zijn tot 2 juni 2018.


TICKETS

Location

Stedelijk Museum

Start Date

22 September 2017 (this event is over)

End Date

02 June 2018 (this event is over)Location infoStedelijk Museum

Discover Amsterdam

The Stedelijk Museum in Amsterdam is a must see. It is the biggest museum of modern and contemporary art and design in the Netherlands. Come and see iconic works by Appel, Chagall, Dumas, De Kooning, Koons, Malevich, Matisse, Mondriaan, Picasso, Rietveld, Warhol and many others. The Stedelijk Museum is the place where everyone can discover …

Read more about Stedelijk Museum

NeighbourhoodMuseumkwartier

Discover AmsterdamExplore Museumkwartier