Seydou Keïta in Foam Photography Museum - Hello Amsterdam
2

21

Jan
PUBLICATIE DATUM: 18-04-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Centrum

Seydou Keïta in Foam Photography Museum

The Bamako Portraits


Fotografiemuseum FOAM heeft een nieuwe expositie van Seydou Keïta, The Bamako Portraits. In de jaren 50’ en 60’ kwamen mensen uit Bamako (de hoofdstad van Mali) naar zijn studio om voor zijn lens te poseren. Dit was een speciale gelegenheid voor hen, dus ze waren allemaal gekleed in feestelijke jurken en pakken, variërend van traditionele kleding tot westerse outfits. Zie vrouwen in prachtige jurken met interessante hoofddeksels en mannen in westerse outfits die nonchalant aan een motorfiets hangen. Door zijn portretten ben jij getuige van de overgang van de inwoners. Zij waren eerst onderdeel van een Franse kolonie en werden inwoners van de vrije hoofdstad van het onafhankelijke Mali.

Meer over de expositie, Seydou Keïta – Bamako portraits

Deze speciale tentoonstelling is te zien tot en met 20 juni. Keïta’s archief met meer dan 10.000 negatieven dook per toeval op toen André Magnin hedendaagse Afrikaanse kunst cureerde. Foam heeft moderne, gesigneerde afdrukken en vintage prints in de huidige tentoonstelling. Deze expositie is in samenwerking met de Contemporary African Art Collection (CAAC) – The Pigozzi Collection.


Location

Foam Photography Museum

Address

Keizersgracht 609,

Start Date

06 April 2018 (this event is over)

End Date

20 June 2018 (this event is over)

Web

www.foam.orgLocation infoFoam Photography Museum

Discover Amsterdam

Foam is een internationaal gerenommeerd museum dat alle genres van fotografie tentoonstelt in een prachtige omgeving aan de Amsterdamse Keizersgracht. Het toont niet alleen een breed scala aan werken, maar fungeert ook als een creatief centrum waar fotografen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen deelnemen aan fora en symposia. Het museum heeft de afgelopen jaren enkele …

Read more about Foam Photography MuseumNeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum