De Staat van Natuur Expositie in Artis - Hello Amsterdam City Guide
da
/

08

Dec
PUBLICATIE DATUM: 29-04-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Oost

De Staat van Natuur in Artis

Een prachtige fotoserie over de mens en natuur in het dagelijks leven


De staat van Natuur is een fototentoonstelling in Artis. Tijdens deze expositie kun je kijken naar de prachtige foto’s van Cladius Schulze die door heel Europa reisde om de natuur met zijn lens te vangen. Op alle foto’s kun je zien hoe mensen samenleven en omgaan met de natuur. Hoe we het soms leuk vinden, gebruiken en misbruiken. Waar de meeste mensen kiezen om de wildernis te fotograferen, wil Schulze precies het tegenovergestelde doen; natuur fotograferen in ons dagelijks leven.

Meer over de staat van de natuur

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, wil hij de klimaatverandering niet laten zien of mensen vragen actie te ondernemen met zijn foto’s. Hij gelooft dat mensen van de kilmaatproblematiek op de hoogte zijn, ze moeten alleen op een subtiele manier worden herinnerd aan hun eigen impact. Ook wil hij aantonen dat hoe wij zelf natuur fotograferen, niet de natuur is zoals hij echt is. Een foto van het strand vinden wij niet mooi met windmolens erop, en een dijk moet vrijstaan en niet omgeven worden door een woonwijk. Maar dat is niet de realiteit. Met zijn fotoserie herinnert Schultz ons eraan dat we dagelijks menselijke ingrepen doen in de natuur, hoe we ons daarbij voelen is aan onszelf om te beslissen.


Location

Artis Royal Zoo

Address

Plantage Kerklaan 38-40,

Start Date

01 January 2018

End Date

31 December 2019Location infoArtis Royal Zoo

Discover Amsterdam

De staat van Natuur is een fototentoonstelling in Artis. Tijdens deze expositie kun je kijken naar de prachtige foto’s van Cladius Schulze die door heel Europa reisde om de natuur met zijn lens te vangen. Op alle foto’s kun je zien hoe mensen samenleven en omgaan met de natuur. Hoe we het soms leuk vinden, …

Read more about Artis Royal ZooNeighbourhood

Artis ZOOmeravonden

Oost

Discover AmsterdamExplore Oost