Studio Drift bij het Stedelijk Museum - Art Exhibitions - Hello Amsterdam

18

Nov
PUBLICATION DATE: 05-05-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Museumkwartier

Studio Drift bij het Stedelijk Museum

Coded Nature


Het Stedelijk Museum presenteert de eerste solo tentoonstelling van een Nederlands duo, Lonneke Gordijn en Ralph Nauta, met Studio Drift. Het duo ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de Design Academy in Eindhoven, waar ze in 2005 afstudeerden. Hun fascinatie voor natuur, science fiction en technologie komt samen in hun site-specifieke installaties en interactieve sculpturen. Tijdens deze expositie speelt de relatie tussen mens, natuur en technologie een centrale rol. Daarnaast werken ze ook met andere thema’s zoals bewust materiaalgebruik en reële en nieuwe werkelijkheden.

Over de tentoonstelling

Naast vroege ontwerpen toont de tentoonstelling nieuw werk van het Nederlandse duo Lonneke Gordijn en Ralph Nauta – de oprichters van Studio Drift. Speciaal voor de presentatie in het Stedelijk zal Studio Drift de grootste installatie ooit van Fragile Future creëren. De kern van de installatie zal Fragile Future Chandelier 3.5 (2012) zijn die in 2015 door het museum is verworven. Een ander hoogtepunt is Drifter, een drijvende betonnen monoliet van vier bij twee bij twee meter.


Location

Stedelijk Museum

Address

Museumplein 10,

Start Date

25 April 2018 (this event is over)

End Date

26 August 2018 (this event is over)

Web

www.stedelijk.nl


Dutch Duo

Location info

Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum

Discover Amsterdam

Het Stedelijk Museum in Amsterdam is een absolute must-visit tijdens je verblijf in de stad. Het is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en design in Nederland. Bekijk er de iconische werken van Appel, Chagall, Dumas, De Kooning, Koons, Malevich, Matisse, Mondriaan, Picasso, Rietveld, Warhol en vele anderen. h2>Stedelijk Museum voor moderne en …

Read more about Stedelijk MuseumNeighbourhoodMuseumkwartier

Discover AmsterdamExplore Museumkwartier