Third House Owner door Chikako Wanatabe - Expositie - Hello Amsterdam

18

Nov
PUBLICATION DATE: 04-05-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Centrum

The Third House Owner at Huis Marseille

Door Chikako Watanabe


Het Huis Marseille is een historisch pand dat al heel wat jaren oud is, 353 jaar oud om precies te zijn. En bij een oud huis horen ook vele verhalen over vorige eigenaars. The Third House Owner door Chikako Wanatabe gaat dan ook precies daarover, de derde eigenaar van Huis Marseille; Wouter Valkenier die tot zijn dood in 1709 in dit huis woonde. Een portret van hem in een Japanse rok (een Banyan) inspireerde de Japanse kunstenares tot een associatieve installatie.

Over de installatie

In haar installatie laat ze Wouter Valkenier opnieuw ronddwalen door het huis, natuurlijk in zijn mooie lange pruik en Japanse rok. Hiermee laat ze zien hoe het verleden en het heden met elkaar verbonden zijn in het gebouw. Om hem heen is een nieuwe tentoonstelling gebouwd in het museum voor fotografie dat Huis Marseille sinds 1999 is. In de gangkast vindt hij echter zeep, savon de Marseille, de Franse stad waarmee de eerste bewoner van het huis, Focquier, handelde en waar het huis zijn naam aan dankt.


Location

Huis Marseille

Address

Keizersgracht 401,

Start Date

09 June 2018 (this event is over)

End Date

02 September 2018 (this event is over)

Web

www.huismarseille.nlLocation infoHuis Marseille

Discover Amsterdam

Huis Marseille is gevestigd in een prachtig grachtenpand uit de 17e eeuw. Dit museum is gewijd aan de fotokunst en bevat een uitgebreide collectie hedendaagse werken van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars en aanstormend talent. Fotografiekunst centraal in Huis Marseille Het museum kiest ervoor om werk te tonen van kunstenaars die zich richten op communicatie …

Read more about Huis MarseilleNeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum