Bimhuis - Live Music - Hello Amsterdam City Guide
da
/
PUBLICATIE DATUM: 15-03-2018

BarsLive MuziekAmsterdam Centrum

Bimhuis

Het jazzpodium van de stad


Het Bimhuis is het jazzpodium van de stad. Samen met het Muziekgebouw aan ’t IJ zitten ze in een prachtig pand aan de oevers van’t IJ. De twee concertzalen werken intensief samen aan verschillende muzikale evenementen. Maar ook apart van elkaar kennen ze een sterke identiteit en eigen programmering. Een unieke culturele locatie aan de rand van het Amsterdamse centrum.

Over het Bimhuis

Het Bimhuis is een platform voor pionierende jazzmuzikanten van alle generaties. Of het nu lokale of internationale musici zijn, in het Bimhuis vinden zij een thuis. Met meer dan 300 concerten per jaar geven ze een goed overzicht van de staat van de hedendaagse jazz- en improvisatiemuziekmarkt. Daarnaast zijn ook andere unieke muzikanten uit verschillende genres, zoals bijvoorbeeld elektronische- of wereldmuziek, ook welkom op hun podium.

Maandelijks hosten ze verschillende (gratis) events zoals de Workshop & Sessions en de Monday Match, daarnaast hebben ze ook een geweldige programmering vol nationale en internationale artiesten. Ga naar hun eigen website voor een up-to-date schema en tickets.


Location

Bimhuis

Address

Piet Heinkade 3, Amsterdam

Web

www.bimhuis.nl
NeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum