Silence in the Oude Kerk - Live Music - Hello Amsterdam City Guide
da
/
PUBLICATIE DATUM: 19-06-2018

BarsLive MuziekAmsterdam Centrum

Silence in de Oude Kerk

Vroege ochtendconcerten in deze indrukwekkende kerk


Silence in de Oude Kerk is een reeks concerten in de oude kerk in Amsterdam. Voor de Giorgio Andreotta Calò heeft de Oude Kerk omgebouwd in een prachtig kunstspektakel, voortbouwend op zijn kunstwerk zijn er Silence-concerten in juli, augustus en september. De concerten beginnen om 8:00 uur, waardoor het de perfecte serene start van je dag is in deze drukke en bruisende stad. Ontdek een muzikale interpretatie van de vier windrichtingen waarin de vier kerkklokken van de oude kerk hangen.

Silence Concerten

6 juli Hoge Koor

Tijdens dit concert klinkt Jan Pieterszoon Sweelinck’s voicy le gay printemps ‘, gecomponeerd voor vier stemmen, door de kerk.

3 augustus Sint-Sebastiaanskapel

Een concert van componist en geluidskunstenaar B.J. Nilsen in samenwerking met Zeno van den Broek. Voor dit concert gebruiken Nilsen en van den Broek het micro-oppervlakgeluid van de luide bel voor een geïmproviseerde elektronische ervaring.

7 september Doopkapel

Anastasis – Resurrection is het slotconcert met grote contrasten. Je hoort de luide klokken van de Oude Kerk in combinatie met de natuurlijke omgeving. Het transeptorgel en het Vater-Müller-orgel, dat nog gerestaureerd wordt, laten zich horen in een nieuwe compositie van Claire M. Singer en Jacob Lekkerkerker.


Locatie

Oude Kerk

Adres

Oudekerksplein 23, Amsterdam
BuurtCentrum

Ontdek AmsterdamExplore Centrum