Kennismaken met de jenevercultuur – Proeflokaal A. van Wees
da
/
PUBLICATIE DATUM: 15-07-2016

BarsCocktailbarsAmsterdam Grachtengordel

Proeflokaal A. van Wees

Ontdek Amsterdam


Proeflokaal A. van Wees aan de Amsterdamse Herengracht 319 werd door de gelijknamige familie geopend in 1973, toen nog onder de naam ‘de Admiraal’. Sinds de opening is dit de ultieme bar om de wereldbekende Amsterdamse jenevercultuur te leren kennen. Ook kun je er een overheerlijk tapbiertje drinken. Naast de traditionele Amsterdamse drankjes kun je er tevens genieten van een evenzo traditionele maaltijd of borrelhapjes. Denk hierbij aan Hollandse kaasfondue, kipsaté of een overheerlijke entrecote. Bovendien serveren ze tijdens het seizoen de Hollandse klassiekers zoals een mosselpannetje en asperges.

Proeverij

Deze bar heet niet voor niets Proeflokaal A. van Wees en dus kun je er uitstekend terecht voor diverse proeverijen. Er worden bijna 20 verschillende gedistilleerde jenevers geschonken en maar liefst 60 Oudhollandse likeursoorten. Allemaal worden ze gekenmerkt door een unieke smaak. Uiteraard leer je tijdens de jenever- en likeurproeverijen alles over het proces van destilleren. Bovenal wordt er echter volop geproefd en genoten.

Openingstijden Proeflokaal A. van Wees

Proeflokaal A. van Wees is dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. Van zondag tot en met woensdag sluiten ze om middernacht, op donderdag om 1.00 uur en op vrijdag en zaterdag om 2.00 uur.


Locatie

Proeflokaal A. van Wees

Adres

Herengracht 319, Amsterdam

Web

proeflokaalvanwees.nl

Tel

+31 (0)20 625 43 34


BuurtGrachtengordel

Ontdek AmsterdamExplore Grachtengordel