Jump Into the Future in het Stedelijk Museum - Hello Amsterdam
1
1

21

Jan
PUBLICATIE DATUM: 15-04-2018

AgendaExpositiesAmsterdam Museumkwartier

Jump Into the Future in het Stedelijk Museum

Kunst uit de 90's en 2000's. The Borgmann Donation


Jump into the Future – Kunst uit de jaren 90 en 2000. De Borgmann Donation is een van de grootste exposities in het Stedelijk Museum. Deze tentoonstelling beslaat ongeveer 2.540 m2 van het museum. De collectie bestaat uit geschonken, samengestelde en langlopende bruikleenstukken.

Over de expositie: Jump into the Future in Stedelijk Museum

Jump Into Future toont de diversiteit van hedendaagse kunst tijdens een speciale periode; de jaren 90. Gedurende deze jaren werd de kunst sterk beïnvloed door een turbulent politiek klimaat. De val van de Berlijnse muur, de Joegoslavische oorlogen, conflicten in het Midden-Oosten en de aanval op de Twin Towers hadden allemaal hun uitwerking op kunst en kunstenaars. Daarnaast maakte de digitale revolutie het een interessante tijd voor diegenen die wilden experimenteren. Al deze veranderingen en invloeden maken de jaren 90 tot een interessant kunsttijdperk, Jump Into The Future maakt het mogelijk om door deze tijden, politiek en technologie te reizen door alleen maar naar de verschillende stukken in de collectie te kijken.

Deze tentoonstelling loopt op zijn einde, bezoek dus snel het rijksmuseum om deze en andere tentoonstellingen te bewonderen. 


Location

Stedelijk Museum

Address

Museumplein 10,

Start Date

30 September 2018 (this event is over)

End Date

18 April 2018 (this event is over)

Web

www.stedelijk.nlLocation info

Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum

Discover Amsterdam

Het Stedelijk Museum in Amsterdam is een absolute must-visit tijdens je verblijf in de stad. Het is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en design in Nederland. Bekijk er de iconische werken van Appel, Chagall, Dumas, De Kooning, Koons, Malevich, Matisse, Mondriaan, Picasso, Rietveld, Warhol en vele anderen. h2>Stedelijk Museum voor moderne en …

Read more about Stedelijk MuseumNeighbourhoodMuseumkwartier

Discover AmsterdamExplore Museumkwartier