Museumkwartier Archives - Hello Amsterdam
GA

Wijk: Museumkwartier

Museumkwartier Amsterdam

Het Museumkwartier in Amsterdam is het walhalla voor de ware kunstliefhebber. Hier vind je namelijk de drie beroemdste museums van de stad. Het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum zijn hier alle drie gevestigd. Daarnaast vind je er het prachtige Concertgebouw en enkele geweldige restaurants. Ga op de foto voor het gigantische I amsterdam bord of geniet van het zonnetje in het gras. De meest luxueuze winkelstraat van Amsterdam, de P.C. Hooftstraat, ligt op loopafstand en hier vind je ’s werelds meest beroemde modemerken. Kortom, dit deel van Amsterdam mag je beslist niet missen tijdens je verblijf in de stad.

Een dag in en rond het Museumkwartier kun je met tal van activiteiten vullen. Neem op je gemak onze selectie door en stel zelf je perfecte dag in dit deel van Amsterdam samen.

Onze perfecte dag in het Museumkwartier

We zouden beginnen met een wandeling door het prachtige Vondelpark, dat zich slechts op korte afstand bevindt. Het beroemde park wordt het hele jaar door bezocht door een grote diversiteit aan mensen die hier komen om te ontspannen, sporten, wandelen en eten. En zodra de eerste zonnestralen de stad bereiken, trekken veel inwoners naar het park om te genieten van de zon met een BBQ, een picknick of een goede fles wijn. Vergeet niet iets mee te nemen om op te zitten want ontspannen doe je hier in het gras. Daarnaast heeft het Vondelpark een openluchttheater dat vooral in de zomer wordt gebruikt. Ook kun je er het Blauwe Theehuis bezoeken of Vondelpark3. Daarna loop je door de P.C. Hooftstraat om uiteindelijk naar één (of alle) van de drie grote museums te gaan. Vergeet niet om een foto te maken voor het I amsterdam bord voordat je vertrekt.

De House of Bols Cocktail & Genever Experience op het Amsterdamse Museumplein is een onvergetelijk avontuur in de betoverende wereld van cocktails, likeuren en jenever. House of Bols biedt bezoekers een echt unieke cocktailervaring. Hier kun je alles leren over de Bols-drank en cocktails maken. Bezoekers kunnen hun persoonlijke favoriete cocktails vinden door verschillende smaken te proeven en te ruiken.