Uniek inzicht in Westerse tradities – Allard Pierson Museum
not array
PUBLICATIE DATUM: 14-11-2016

Zien en DoenMuseaAmsterdam De Wallen

Allard Pierson Museum

Discover Amsterdam


Het Allard Pierson Museum is het archeologisch museum van de Universiteit van Amsterdam. Artefacten uit oude beschavingen van onder meer Egypte, de Griekse Oudheid en het Romeinse Rijk zijn tentoongesteld in dit museum. Het museum werd in 1934 opgericht als onderdeel van de Universiteit van Amsterdam. Het museum is gevestigd in het voormalige bankgebouw dat toebehoorde aan de Nederlandsche bank.

Ontdekkingsreis door het Allard Pierson Museum

Het museum heeft een (semi-)permanente tentoonstelling waarin de originele archeologische artefacten en standbeelden in verschillende exposities worden getoond. Met deze collectie wil het museum een uniek inzicht geven in westerse tradities die nog steeds verweven zijn met heden en verleden. Deze artefacten helpen bezoekers met een culturele en historische tijdlijn die een beter begrip van de westerse cultuur in het heden geeft.

Openingstijden

Het Allard Pierson Museum is van dinsdag tot en met zondag geopend tot 17.00 uur. Doordeweeks is de openingstijd om 10.00 uur en op zaterdagen en zondagen om 13.00 uur. Op maandagen is dit museum gesloten.


Location

Allard Pierson Museum

Address

Oude Turfmarkt 127, Amsterdam

Web

www.allardpiersonmuseum.nl

Phone

+31 (0)20 525 25 56
Neighbourhood

oude kerk old church amsterdam

De Wallen

Discover AmsterdamExplore De Wallen