De plek waar het dagboek werd geschreven – Anne Frankhuis
not array
PUBLICATIE DATUM: 13-06-2014

Zien en DoenMuseaAmsterdam Centrum

Anne Frankhuis

Discover Amsterdam


In het Anne Frankhuis leer je het joodse meisje Anne Frank kennen die zich hier verstopte voor de nazi’s, samen met haar familie en vrienden. In een geheim achterhuis op de Prinsengracht werden ze uiteindelijk verraden en naar concentratiekampen gebracht. Haar prachtig geschreven dagboek werd een symbool van het leven onder Duitse bezetting. Een bezoek aan dit museum geeft je een intiem inzicht in haar wereld.

Over het Anne Frankhuis

De kamers in het museum beelden nog steeds de sfeer uit van de periode waarin de familie Frank zich hier schuilhield. Historische documenten, foto’s, filmbeelden en originele objecten die toebehoorden aan diegenen die er zaten ondergedoken en diegenen die hen hielpen. Anne’s originele dagboek en andere notitieboeken zijn ook te zien. Wanneer je door het museum loopt, zal je ervaren hoe krap het is en hoe het bijna onmogelijk moet zijn geweest om te zwijgen met zoveel mensen in de smalle woonvertrekken. Voor mensen die het dagboek hebben gelezen, komt het verhaal echt tot leven als je de kleine keuken en kamers ziet die ze in haar dagboek beschrijft.

Vooraf je tickets kopen

Het Anne Frankhuis kan in het hoogseizoen erg druk zijn, dus koop vooraf je tickets online. Dit verzekert je van een bezoek aan dit indrukwekkende museum tijdens je verblijf in Amsterdam.

 


TICKETS

Location

Anne Frankhuis

Address

Prinsengracht 263-267, Amsterdam

Web

www.annefrank.org

Phone

+31 (0) 20 556 7105

Opening Hours

1 November to 1 April 2018:

Monday - Friday 10:00 to 20:00
Saturday 9:00 to 22:00
Sunday 9:00 to 19:00

1 April to 1 November:

Daily 9:00 to 22:00
NeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum