Heroïsche daden in de Tweede Wereldoorlog – Verzetsmuseum
not array
PUBLICATIE DATUM: 02-11-2016

Zien en DoenMuseaAmsterdam Centrum

Dutch Resistance Museum

Discover Amsterdam


Het Nederlands Verzetsmuseum vertelt de geschiedenis van de Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet zaten. Van mei 1940 tot mei 1945 werd Nederland bezet door nazi-Duitsland. Hoe reageerden de Nederlanders op de toenemende onderdrukking van de bezetter? En wat betekende dit voor hun dagelijks leven? Je ontdekt het allemaal in dit indrukwekkende museum.

Unieke rondleiding in het Verzetsmuseum

Je zult in het museum fascinerende verhalen zien, horen en lezen over de uitzonderlijke en soms heroïsche daden en het Nederlandse dagelijkse leven in de Tweede Wereldoorlog. Leer meer over de gewone mensen die buitengewone dingen deden in turbulente tijden. Wat zou jij doen wanneer ons land bezet werd? Bereid je voor op een emotionele en tot nadenken stemmende rondleiding.

Het museum lokt gedachten uit over oorlog en beantwoordt ook enkele belangrijke vragen die je zou kunnen hebben na een bezoek aan het Anne Frankhuis. Er is een gratis audiogids beschikbaar in maar liefst zeven talen. Voor tijdelijke tentoonstellingen, rondleidingen en educatieve programma’s, bezoek de website van het Verzetsmuseum.

Openingstijden

Het Verzetsmuseum is dagelijks geopend tot 17.00 uur ’s middags. Doordeweeks is de openingstijd om 10.00 uur en ’s weekends en op feestdagen om 11.00 uur.


Location

Dutch Resistance Museum

Address

Plantage Kerklaan 61A, Amsterdam

Web

www.verzetsmuseum.org

Phone

+31 (0)20 620 25 35

Opening Hours

Monday to Friday 10:00 - 17:00
Saturday, Sunday & Holidays 11:00 - 17:00
NeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum