Alle fotografiegenres tezamen in het Foam Fotografiemuseum
not array
PUBLICATIE DATUM: 13-06-2014

Zien en DoenMuseaAmsterdam Centrum

Foam Photography Museum

Discover Amsterdam


Foam is een internationaal gerenommeerd museum dat alle genres van fotografie tentoonstelt in een prachtige omgeving aan de Amsterdamse Keizersgracht. Het toont niet alleen een breed scala aan werken, maar fungeert ook als een creatief centrum waar fotografen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen deelnemen aan fora en symposia. Het museum heeft de afgelopen jaren enkele van de grootste namen in de fotografie tentoongesteld, waaronder Diane Arbus, Helen Levitt, Anton Corbijn, Alex Prager en Cy Twombly. Naast deze grootschalige evenementen zijn de helder verlichte, witte kamers van dit vernieuwde grachtenpand gevuld met werk van opkomende talenten.

Foam Amsterdam, wat is er te zien?

De collectie van dit museum verandert continu. Het museum toont een breed scala aan genres, variërend van historische foto’s en kunstfotografie tot straatfotografie en modefotografie. Beroemde namen die in het verleden een tentoonstelling in Foam hadden, zijn Helmut Newton, William Klein, Ai Weiwei en André Kertész. Maar ook actuele onderwerpen hebben hier hun eigen tentoonstelling. Foam Amsterdam staat bekend om zijn interesse in nieuwe en opkomende fotografen. Met speciale tentoonstellingen voor deze jonge fotografen en een speciaal team binnen het museum dat op zoek is naar nationaal en internationaal talent, is het een geweldige plek om te bezoeken.

Het museum is gehuisvest in drie aangrenzende prachtige monumentale grachtenpanden. Met veel trappen en niveauverschillen is het gebouw een toeristisch trekpleister op zichzelf. Het museum heeft ook een boekwinkel, een café en een galerij waar je werk kunt kopen van jonge fotografen. Het museum heeft daarnaast een eigen magazine. Bovendien worden er lezingen gegeven, evenals workshops, evenementen en films over fotografie.

Koop hier je kaarten

Bestel je tickets voor het Foam Fotografiemuseum direct op de website en geniet van deze geweldige tentoonstellingen.


TICKETS

Location

Foam

Address

Keizersgracht 609, Amsterdam

Web

www.foam.org
NeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum