Frans Hals Museum – Prachtige werken van Hollandse meester
PUBLICATION DATE: 29-10-2017

Zien en DoenMuseaBuiten Amsterdam

Frans Hals Museum

Discover Amsterdam


Het Frans Hals Museum in Haarlem toont een groot aantal schilderijen van de gelijknamige meester. Frans Hals was één van de meest innovatieve en beroemde schilders van de Gouden Eeuw. Het museum is gevestigd in een pittoresk gebouw wat nog extra bijdraagt aan de unieke sfeer die je hier ervaart. Geniet er zeker van een wandeling door de prachtige regentenkamers, de karakteristieke eetzaal en de uitzonderlijk mooie binnentuin.

Over het Frans Hals Museum

De vroegste schilderijen van Frans Hals in dit museum dateren uit de 16e eeuw. Het zijn voornamelijk Bijbelse afbeeldingen. Aan het einde van de 16e eeuw verwierf Hals een nieuwe stijl, het maniërisme. Dit wordt weergegeven in figuren die zijn geschilderd in verwrongen houdingen. Hij verschilde van andere kunstenaars uit zijn tijd doordat hij zich meestal concentreerde op landschappen, portretten, stillevens en stadsgezichten.

Openingstijden

Het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland 62 in Haarlem is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 11.00 uur ’s morgens tot 17.00 uur ’s middags. Op zondagen en tijdens feestdagen is het museum geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op maandagen is dit museum gesloten.


Location

Frans Hals Museum (Haarlem)

Address

Groot Heiligland 62, Haarlem

Web

www.franshalsmuseum.nl

Phone

+31 (0)23 511 57 75

Opening Hours

Tuesday – Saturday
11:00 – 17:00

Sunday and Public Holidays
12:00 – 17:00
NeighbourhoodBuiten Amsterdam

Discover AmsterdamExplore Buiten Amsterdam