Ontdek de architectuur van De Amsterdamse School – Het Schip
not array
PUBLICATIE DATUM: 09-11-2016

Zien en DoenMuseaAmsterdam West

Het Schip

Ontdek Amsterdam


Eén van de mooiste voorbeelden van de bekende architectuurbeweging De Amsterdamse School is museum Het Schip. Met zijn prachtige doorlopende plafonds, sierlijke gevels en kenmerkende klokkentoren die ver boven het complex uitstijgt. Hier vind je een museum gewijd aan de beweging De Amsterdamse School waar bezoekers hun hart kunnen ophalen aan fantastische expressionistische architectuur. Dit indrukwekkende museum bevindt zich in het beroemde arbeiderspaleis van architect Michel de Klerk. De uitgebreide collectie toont foto’s, tekeningen, meubels en ontwerpen van huishoudelijke artikelen van de grootste vertegenwoordigers van deze architectuurbeweging.

Verschillende exposities in Het Schip

In dit museum aan de Oostzaanstraat 45 vind je een museumwinkel, een lunchroom en verschillende exposities die je kunt bezoeken. Op de eerste verdieping bevindt zich de grote permanente tentoonstelling ‘Amsterdam School, Verbeelde Idealen’. Hier ervaar je hoe het is om omringd te worden door de vaardigheden, inspiratie en verbeeldingskracht van de Amsterdamse School. Op de tweede verdieping vind je steeds wisselende tijdelijke tentoonstellingen.

Openingstijden

Museum Het Schip is geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur ’s morgens tot 17.00 uur ’s middags. Op maandagen is dit museum gesloten.


Locatie

Het Schip

Adres

Oostzaanstraat 45, Amsterdam

Web

www.hetschip.nl

Tel

+31 (0)20 686 85 95


Buurt

Westergasfabriek Terrace

West

Ontdek AmsterdamExplore West