Leer alles over deze rijke cultuur – Joods Historisch Museum
not array
PUBLICATIE DATUM: 09-06-2014

Zien en DoenMuseaAmsterdam Centrum

Jewish Historical Museum

Discover Amsterdam


Ontdek in het Joods Historisch Museum Amsterdam welke invloed de Joodse cultuur op de ontwikkeling van de stad Amsterdam heeft (gehad). Hoewel de impact van de Tweede Wereldoorlog duidelijk zijn sporen heeft nagelaten, is de Joodse gemeenschap al meer dan 800 jaar in de stad gevestigd. Het museum in het Joods Cultureel Kwartier heeft interessante tentoonstellingen over deze indrukwekkende periode.

Het Joods Historisch Museum van Amsterdam

Het museum biedt je een unieke blik in de rijke en invloedrijke Joodse geschiedenis. Leer er meer over hoe deze verweven is met de ontwikkeling van Amsterdam en ontdek hoe dat in de loop der jaren is veranderd. Het museum heeft dan ook een enorme collectie van meer dan 30.000 objecten, documenten en kunstwerken (inclusief werken van Charlotte Salomon), evenals als regelmatig wisselende tijdelijke tentoonstellingen. Reserveer nu en leer alles over deze rijke cultuur.

Het Joods Historisch Museum bevindt zich in het oosten van het stadscentrum, vlakbij de beroemde vlooienmarkt van het Waterlooplein. Het museum is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of te voet, op slechts 20 minuten lopen van het Centraal Station.

Boek nu je tickets online

Je kunt online tickets voor dit museum boeken en jezelf verzekeren van toegang en veel tijdbesparing. De tickets die je hier koopt geven je bovendien ook toegang tot de Portugese synagoge, de Hollandsche Schouwburg, het Joods Kindermuseum en het National Holocaust Museum. Mis dit unieke educatieve uitstapje niet!


TICKETS

Location

Joods Historisch Museum

Address

Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam

Web

www.jhm.nl
NeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum