De hoogtepunten van de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum
da
/
PUBLICATIE DATUM: 15-03-2018

Zien en DoenMuseaAmsterdam Zuid

Rijksmuseum

De beste kunst


Het Rijksmuseum is één van de grootste en populairste museums van Amsterdam. De uitgebreide collectie toont iconische kunst en een breed scala aan werken die meer dan 800 jaar Nederlandse en wereldwijde geschiedenis weerspiegelen. Zo ontdek je er adembenemend mooie schilderijen van onder andere Johannes Vermeer en Frans Hals. Het meest bekende kunstwerk is zonder twijfel de indrukwekkende ‘Nachtwacht’ van Rembrandt.

Bezoek het Rijksmuseum Amsterdam

Het huidige gebouw, ontworpen door de Nederlandse architect Pierre Cuypers, opende voor het eerst zijn deuren in 1885 en is sinds 1970 een nationaal erfgoed. Het recente renovatieproject is in de voetsporen getreden van soortgelijke initiatieven van wereldmuseums zoals het Tate Modern in Londen en het Louvre in Parijs. Ook hierin zijn oud en modern met elkaar gecombineerd. Het atrium heeft een hoog glazen plafond en een ruime, eigentijdse architectuur die uniek is in combinatie met de traditionele rode bakstenen muren. De collectie bevat talloze schilderijen, sculpturen en historische voorwerpen, variërend van het jaar 1200 tot heden. Enkele van de meest spraakmakende werken zijn Rembrandts ‘Nachtwacht’ (1642), ‘Het melkmeisje’ van Vermeer (rond 1660) en een naamloos zelfportret van Van Gogh (1887).

Boek nu je tickets

Beleef het zelf en ontdek de hoogtepunten van de Nederlandse Gouden Eeuw in het Rijksmuseum. Ook voor een grote diversiteit aan kunsttentoonstellingen is dit de plek waar je moet zijn. Denk hierbij aan prachtige poppenhuizen, een schat aan zilverwerk, het beste Delftsblauw en de vele iconische schilders die de Nederlandse geschiedenis rijk is. Kortom, het Rijksmuseum is absoluut één van de must-see attracties van Amsterdam. Boek je tickets vandaag nog en voorkom dat je in de rij moet staan.


Locatie

Rijksmuseum

Adres

Museumstraat 1, Amsterdam

Web

www.rijksmuseum.com

Tel

+31 (0)900 0745
BuurtZuid

Ontdek AmsterdamExplore Zuid