Teylers Museum - Museums - Hello Amsterdam City Guide
da
/
PUBLICATIE DATUM: 04-03-2018

Zien en DoenMuseaBuiten Amsterdam

Teylers Museum

The Museum of wonders


Het Teylers Museum ligt in Haarlem. Dit is een klein stukje buiten Amsterdam, maar het is zeker de moeite waard. Het museum is het best bewaarde 18e-eeuwse instituut voor kunst en wetenschap. Het is al sinds 1784 open voor het publiek en is een verzamelplaats voor iedereen die zich wil verwonderen. Het museum zelf is alleen al een juweel voor het oog met de monumentale ovale kamer als absoluut hoogtepunt.

De permanente collectie

Naast een hoop tijdelijke tentoonstellingen, heeft het Teylers Museum ook een uitgebreide permanente collectie. Hier vind je kunst, boeken, instrumenten, oude munten, metalen, mineralen en fossielen. De hoogtepunten van het museum zijn onder andere een model atmosferische stoommachine, fossielen die miljoenen jaren oud zijn en een paar Hollandse Meesters. Daarnaast hebben ze ook een schetsen van Rembrand, Michelangelo, Raphael en Goltzius om te bekijken.

Het museum is makkelijk te bereiken per trein, het is maar 10 minuten lopen vanaf Haarlem Centraal Station. Bezoek de website van het Teylers Museum voor een routebeschrijving en tickets.


Locatie

Teylers Museum

Adres

Spaarne 16, Haarlem

Web

www.teylersmuseum.nl

Tel

+31 (0)23 516 0960

Opening's tijden

10:00 - 17:00
BuurtBuiten Amsterdam

Ontdek AmsterdamExplore Buiten Amsterdam