Restaurants Amsterdam - Hello Amsterdam
GA

Restaurants in Amsterdam centre

Iedereen die van culinair genieten houdt komt absoluut aan zijn of haar trekken in één van de vele restaurants die Amsterdam rijk is. De complete wereldkeuken is hier vertegenwoordigd. Of je nu van Aziatisch eten houdt, van de Franse keuken of gewoon van de Hollandse pot: in Amsterdam kun je te kust en te keur. Op zich is dit niet zo heel erg verwonderlijk, wanneer je je bedenkt dat er bijna iedere week een nieuw restaurant de deuren opent. Hello Amsterdam helpt je graag op weg bij jouw culinaire ontdekkingstocht door de stad en daarom vind je hier wat bruikbare tips.

Welk stadsdeel je ook bezoekt, in Amsterdam zal je overweldigd raken door het ruime aanbod aan culinaire gelegenheden. Van kleine en unieke restaurantjes met verrassende menu’s tot bekende restaurants die met een Michelinster zijn bekroond.

Ook voor vegetariërs en veganisten

Naast de veelzijdigheid aan wereldcuisines heeft Amsterdam ook talloze grillrestaurants, visrestaurants, burgerrestaurants, ontbijt- en lunchgelegenheden. Bovendien kun je hier ook als vegetariër of veganist uitstekend terecht. Er zijn veel gelegenheden die vegetarische en veganistische gerechten serveren. Er zijn zelfs restaurants met complete vegetarische en veganistische menu’s. Maak heel eenvoudig je keuze in ons culinaire selectiemenu hierboven en vind zo jouw ideale restaurant.

Fooicultuur in Nederland

Voor veel buitenlandse toeristen is onze fooicultuur een groot mysterie. In tegenstelling tot veel andere landen hebben we namelijk geen specifieke regels met betrekking tot het geven van een fooi. Nu verdient iedereen hier in ieder geval het minimumloon, dus is het geven van een fooi ook niet meteen nodig. Toch wordt het wel zeer op prijs gesteld. Natuurlijk niet wanneer je een drankje of een afhaalmaaltijd koopt, maar wel in een restaurant met bediening. Afhankelijk van de mate van waardering wordt in Amsterdam gemiddeld een fooi gegeven tussen de 2 en 10 procent.

Wat je keuze ook is, we hopen dat je zult genieten van de culinaire hoogstandjes die Amsterdam je te bieden heeft.